Administracions

LLEIDA

La Paeria suprimeix tots els instituts municipals

La reforma centralitzadora de l'estructura municipal permet estalviar 1,1 milions anuals

Les aportacions als grups polítics es retallen un 28%

Centralitzar serveis i retallar despeses de personal per adaptar-se a la minva d'ingressos municipals. Aquest és el plantejament de la nova organització de l'Ajuntament de Lleida pels pròxims quatre anys, aprovada durant el ple celebrat ahir. La Paeria ha apostat per una mesura dràstica: eliminar els sis instituts municipals (cultura, educació, informàtica, sostenibilitat, esports, mercats i consum). “Aportaven una major proximitat al ciutadà, especialització dels tècnics i agilitat en les contractacions, però ara l'estructura administrativa s'ha de retallar per abaratir costos”, va explicar Ros. Des del punt de vista exclusivament econòmic, permet prescindir dels gerents i dels seus equips, i la seva feina l'assumeixen els serveis centrals municipals. La retallada d'entre el 8% i el 25% dels sous als regidors, feta el 2010, es manté. A més, el govern local es reorganitza en sis comissions temàtiques, però manté l'estructura de regidors responsables de cada barri.

LA FRASE

Els ens autònoms aportaven proximitat al ciutadà i especialització, però cal adaptar-se
Àngel Ros
ALCALDE DE LLEIDA

Batussa pel cap de l'oposició

Igualats a sis regidors amb CiU, però amb 800 vots menys, el PP considera que el convergent Joan R. Zaballos no està legitimat per ostentar en solitari la figura institucional de cap de l'oposició. Per la portaveu del PP, Imma Manso, el fet que l'alcalde hi hagi accedit es deu a “la campanya submisa i suau” de CiU. L'al·ludit va deixar al PSC la seva defensa. Així, la primera tinenta d'alcalde va acusar Manso de “reclamar-ho per tenir dedicació exclusiva i cobrar més diners com va demanar en junta de portaveus”. Una lectura dels fets “manipulada”, segons la portaveu del PP. Per tancar-ho, l'alcalde Ros va advertir Manso: “No m'agrada gens l'estil. La figura del cap de l'oposició té tradició, és democràtica i evidencia el respecte a la discrepància”. I és que, al final, 800 vots són 800 vots.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.