Administracions

Reus

L'Ajuntament estudia reduir el nombre d'edificis municipals per estalviar

A banda del Palau Municipal, hi ha 54 equipaments diferents que ofereixen serveis a la ciutadania

L'alcalde diu que hi ha massa “dispersió” de serveis

L'Ajuntament de Reus té 54 edificis on l'usuari pot fer els diferents tràmits administratius, això sense comptar el palau consistorial. Amb l'entrada del nou equip de govern, l'alcalde, Carles Pellicer, va explicar a El Punt que s'està estudiant la manera de reordenar les diferents oficines i, fins i tot, aglutinar-les en menys edificis: “Ara hi ha molta dispersió de serveis”, va dir, de manera que l'alliberament d'espais podria permetre augmentar l'estalvi de la hisenda municipal, ja que es podrien deixar de pagar alguns lloguers de locals, a banda que n'hi ha d'altres. Pellicer va dir també que ara n'hi ha alguns que estan buits i que se'ls haurà de trobar una sortida.

A banda, doncs, del Palau Municipal, l'Ajuntament ofereix serveis en altres edificis i equipaments. Aquests es divideixen entre els que són de caràcter administratiu, com ara l'OAC; els centres cívics; els culturals (l'IMAC); els de serveis a les persones (l'OME), de formació i promoció econòmica (Mas Carandell); els esportius (el pavelló olímpic municipal), i els de caràcter intern (l'edifici de la brigada).

Aquesta mesura encara no s'ha començat a executar, però Pellicer va assegurar que formarà part de la política d'aprimament de l'administració local per tal de reduir despeses, i d'un pla d'activació econòmica que ha de permetre destinar més recursos als serveis socials i que ja s'ha començat a aplicar amb la disminució del nombre de societats de l'hòlding d'empreses municipals, Innova, i també amb la renúncia dels sous de l'alcalde i la primera tinenta d'alcalde, Alícia Alegret. Amb tot, Pellicer va afirmar taxativament: “El que puguem estalviar d'aquí, no ho gastarem allà”.

Cal recordar que l'Ajuntament encarregarà l'elaboració d'una auditoria, la qual ha de reflectir el veritable estat dels comptes municipals.

LA XIFRA

54
edificis i equipaments municipals
hi ha a Reus sense comptar el Palau Municipal, a la plaça del Mercadal.

LA FRASE

Ara hi ha molta dispersió de serveis. El que puguem estalviar d'aquí no ho gastarem allà
Carles Pellicer
Alcalde de Reus
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.