Administracions

administració

Tossa eliminarà el rebut d'aigua “discriminatori”

El nou equip de govern ja ha tractat el tema amb els afectats i l'empresa de l'aigua, Sorea

El síndic de greuges atura tots els procediments però el sistema tarifari no es pot canviar fins al 2012

L'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich, va anunciar ahir que es canviarà el sistema tarifari que s'aplica a Tossa a l'hora de cobrar el rebut de l'aigua, de manera que no discrimini els no empadronats al municipi, tal com passava fins ara. Els afectats havien creat una comissió en contra de la discriminació en el rebut de l'aigua, i van denunciar que el preu que pagaven els no empadronats vorejava “el preu més alt de tot Catalunya”. Posaven com a exemple que el consum de zero litres per a un empadronat era de 19,68 euros i el d'un no empadronat, de 41,97 euros.

Saladich va dir que aquest sistema, que sempre ha considerat injust, no es podrà eliminar, però, fins al 2012. “Ja hem donat les instruccions oportunes i s'està fent un estudi per veure com ho arreglarem”, va dir Saladich. També va manifestar que ja s'ha reunit amb els afectats, que coneixen la decisió de l'Ajuntament, i que el síndic de greuges ja ha fet arribar una carta a l'Ajuntament anunciant que atura tots els procediments que tenia en marxa arran de la denúncia dels afectats.

Recomanació ignorada


El síndic va recomanar a l'Ajuntament, a primers d'any, que modifiqués el sistema tarifari, però l'equip de govern no en va fer cas, ja que només es tractava d'una recomanació. El síndic exposava que el criteri de l'empadronament per establir un tracte tarifari diferent per als usuaris havia estat “expressament rebutjat pels tribunals de justícia” i, per tant, era irregular.

Ara el síndic de greuges exposa en la carta enviada a l'Ajuntament que ha rebut un altre informe del nou govern municipal sobre el tema de l'aigua en què s'indica que s'han iniciat “els contactes necessaris amb l'empresa subministradora Sorea” per solucionar la qüestió.

LA FRASE

Canviarem el sistema tarifari de l'aigua que discrimina els no empadronats
Gisela Saladich
Alcaldessa de tossa de mar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.