Administracions

TERRASSA

El sou de l'alcalde i els regidors es redueix un 34% respecte a l'últim mandat

La retallada és respecte a les xifres del 2007 i inclou la que es va aplicar l'any passat

Els grups municipals rebran un 7% de dotació econòmica

L'Ajuntament de Terrassa gastarà aquest mandat un 33,85% menys que el 2007 en les retribucions de l'alcalde i dels regidors. Tot i això, dins d'aquesta reducció s'inclou la retallada que van aplicar l'any passat, que va ser d'entre el 5% i el 15%, dins del pla d'austeritat. En el ple del mes de juny van aprovar la nova retallada, que deixa la despesa municipal en 739.436 euros, uns 378.000 euros menys que fa quatre anys.

L'alcalde, Pere Navarro, tindrà un sou de 6.391 euros mensuals, una xifra que representa una reducció de gairebé 1.000 euros mensuals, ja que cobrava 7.371 euros. Amb tot, Navarro ja va reduir l'any passat el sou un 15% dins del pla d'austeritat que va dur a terme l'equip de govern.

Els quatre tinents d'alcalde cobraran 4.879 euros al mes, 436 euros menys que fa quatre anys. Els regidors membres de la junta de govern tindran un sou de 4.378 euros. Els regidors amb dedicació exclusiva, de 3.746 euros, i els regidors amb dedicació parcial, de 2.142 euros. En darrer lloc, els portaveus dels grups municipals tenen una retribució de 2.310 euros.

El tinent d'alcalde i portaveu del grup municipal del PSC, Jordi Ballart, sosté que “l'Ajuntament es pot aprimar fins a un punt raonable, perquè no podem deixar els ciutadans sense estructura”, i hi va afegir que per “donar els serveis de qualitat a la ciutadania” han de tenir “una estructura eficaç i eficient”.

En el ple municipal del juny també es va aprovar la reducció d'un 7% de la dotació econòmica que reben mensualment els grups municipals, i que quedarà en uns 4.400 euros. En aquest punt, el PP havia demanat una reducció del 20%. “S'ha perdut una oportunitat”, va indicar el portaveu popular, Gabriel Turmo. En darrer lloc, els grups municipals no van arribar a cap acord sobre l'hora d'inici dels plens municipals, que és a dos quarts de vuit del vespre. La proposta que s'havia fet era començar una hora abans. CiU considera que amb aquest horari es dificulta l'assistència dels regidors que compaginen la seva activitat al consistori amb la professional.

LA FRASE

L'Ajuntament es pot ‘aprimar' fins a un punt raonable, no podem deixar els ciutadans sense estructura
Jordi Ballart
PORTAVEU DEL GRUP MUNICIPAL DEL PSC a TERRASSA

Un càrrec de confiança menys

Pel que fa als càrrecs de confiança, l'Ajuntament ha decidit reduir-los i passar de set a sis. Malgrat això, l'equip de govern només utilitzarà quatre places eventuals, una menys que en el passat mandat. El portaveu del PP, Gabriel Turmo, va destacar que es tracta d'una despesa “prescindible” que es podria utilitzar per a polítiques socials. Per aquest motiu, els populars hi van votar en contra. El president del grup municipal de CiU, Josep Rull, es va mostrar d'acord amb els càrrecs eventuals però va criticar que estiguin “molt polititzats”. Per això els nacionalistes es van abstenir. El portaveu del PSC, Jordi Ballart, va justificar la decisió recordant que el nombre de càrrecs de confiança que han estat designats és “molt per sota” que en altres ajuntaments i d'acord amb la llei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.