Administracions

barcelona

Bustos, reelegit president de la FMC

L'alcalde recorda que els ajuntaments només sumen el 5% del deute públic

Manuel Bustos, alcalde de Sabadell, va ser reelegit ahir president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) en una assemblea en què es van escollir per unanimitat els 71 membres del consell nacional.

Bustos estarà acompanyat en la gestió de l'entitat per vuit vicepresidents: els alcaldes i alcaldesses de l'Hospitalet, Tarragona, Centelles, el Prat, Solsona, Mataró, Reus i Castelldefels. A l'acte hi van assistir la vicepresidenta del govern, Joana Ortega; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el president de la Diputació de Barcelona i president en funcions de l'Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve, i el primer secretari del Partit dels Socialistes (PSC), José Montilla.

En el discurs que va seguir a la investidura, Bustos va criticar, com ha fet reiteradament en els últims quatre anys, la manca d'un model de finançament local que ajudi a superar la “complicada” situació de les finances de molts ajuntaments. Els consistoris sumen “el 5% del deute públic espanyol però, si no se'ns paga el deute acumulat per la resta d'administracions, els ens locals haurem de tornar un 15% del que hem rebut de l'Estat”, va assegurar, referint-se a les liquidacions del 2008 i del 2009.

Per fer front a una situació “completament insostenible per als municipis”, Bustos va reclamar que es defineixen les competències municipals i es dotin els consistoris dels recursos adequats, ja que ara estan prestant serveis que corresponen a altres administracions, com les escoles bressol.

La vicepresidenta del govern i consellera de Governació, Joana Ortega, es va comprometre a liquidar els deutes que el seu departament té, d'anualitats anteriors, amb els ajuntaments. El primer secretari del PSC, José Montilla, va declarar al seu torn que “el municipalisme progressista continuarà tenint un paper important en la lluita contra la crisi” econòmica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.