Administracions

política municipal

Salou vol una porció més gran dels ingressos que genera Port Aventura

L'Ajuntament prepara una moció per demanar que a partir del 2012 es tingui en compte que el parc ocupa més terrenys al terme salouenc que a Vila-seca

Salou vol replantejar els termes amb què es reparteix amb Vila-seca els ingressos fiscals que genera el parc temàtic Port Aventura, construït a cavall entre els dos municipis. A partir d'una moció presentada inicialment pels quatre grups de l'oposició (PSC, UTPS, UMDC i RDS), el govern municipal i la resta de grups treballaran en l'elaboració d'una moció conjunta per demanar que la renovació del consorci recreatiu turístic (CRT), que és l'ens que gestiona l'urbanisme i la recaptació del parc, es faci tenint en compte els criteris territorials i evitant el repartiment de la recaptació d'impostos al 50% entre els dos municipis, tal com s'ha fet des del 1992.

La proposta inicial de l'oposició, que en principi s'havia de votar en el ple d'avui, va ser rebuda amb bon ull per part dels partits del govern (CiU i el PP) a la junta de portaveus celebrada ahir, en què es va acordar que la moció que ara s'haurà de pactar reconegui el CRT com el “millor instrument” de gestió per al parc, però reclamar que es busqui “un altre model de participació i distribució” dels beneficis fiscals en funció de la “proporcionalitat territorial” de cada municipi. La demanda es basa en el fet que la major part del parc temàtic se situa al terme de Salou. Segons els càlculs exposats pel portaveu del PSC, Zacarías Henar, l'àmbit d'oci del parc se situa en un 99% dins dels límits de Salou, mentre que l'àmbit comercial és, en un 90%, terme de Salou, i l'àmbit residencial, pendent encara de desenvolupament, en un 60%.

“Volem una opció que sigui justa”, va reivindicar Henar. Segons el socialista, si es mantingués el repartiment fiscal a parts iguals vint anys més, Salou perdria uns 17 milions. Cada any, de fet, es calcula que la recaptació de Port Aventura se situa entre els 1,5 i els 2 milions, tot i que el desenvolupament en el futur de l'àmbit residencial podria fer disparar aquestes xifres.

LA XIFRA

17
milions
són els que perdria Salou si es repetís el repartiment fiscal a parts iguals amb Vila-seca durant vint anys.

Una sortida en plena tensió per la segregació

L'opció que Salou i Vila-seca es repartissin els ingressos de Port Aventura a parts iguals durant vint anys va ser la solució que la Generalitat va impulsar en vista de les tenses relacions entre ambdós municipis a causa de la segregació de Salou, dictada pel Tribunal Suprem el 1989. Aquest conveni inicial, signat el 1992, té vigència fins a l'abril de l'any vinent, quan els dos ajuntaments i la Generalitat hauran de pactar els nous termes de gestió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.