CiU permet desencallar els Encants a canvi de fer més pisos a la Meridiana

Els veïns qualifiquen la proposta convergent d'«estrafolària, oportunista i d'estar fora de lloc», i ERC i el PP critiquen l'acord

CiU donarà suport al projecte de nou mercat a canvi d'aprovar en la pròxima comissió d'Urbanisme una proposició que, segons va explicar ahir el president del grup municipal, Xavier Trias, «posarà fi a la idea de fer edificis atractius però que no s'integren en els barris». Trias es referia al fet que el futur edifici del mercat s'ha de construir al cantó del Teatre Nacional i de l'Auditori, uns edificis, segons va dir, «molt representatius però que no creen ciutat ni teixit urbà, que no s'interrelacionen ni entre ells ni amb els voltants».

La proposta de CiU permetrà que, a la façana de llevant de l'avinguda Meridiana, en el tram comprès entre el carrer Marina i la plaça de les Glòries, on estava prevista una zona verda, es traslladarà part d'aquesta a una zona dins del mateix districte de Sant Martí a canvi de portar edificabilitat i que s'hi construeixi habitatge. Per Trias, que en aquest tram de l'avinguda Meridiana es construeixi habitatge és molt important «perquè es crearà una situació nova, creant ciutat, comerç, que és el que reclamen els veïns, i alhora se solucionarà també el problema de desnivell existent».

Un altre punt de l'acord és el cobriment de les línies del tren de la zona, que permetrà la permeabilitat entre les dues zones de la plaça. També s'extremarà la vigilància a la zona per eliminar els punts de venda irregular i es permetrà que part de l'espai de restauració previst «sigui obert cap a fora, i que treballi al marge dels horaris del mercat».

L'equip de govern va explicar ahir que actualment s'està acabant el projecte executiu definitiu del futur edifici i que, amb l'aprovació del pla especial, es podrien posar a licitació les obres del futur mercat a final d'aquest any.

L'acord va ser criticat ahir per ERC, que considera que és «un greu error que s'allunya de l'interès general de la ciutat», ja que, segons hi van afegir fonts del partit, «s'utilitza la plusvàlua dels terrenys, i a un cost molt alt». ERC proposa, en canvi, un parc lineal a les vores de la Meridiana.

Per la seva banda, el grup municipal del PP ha assegurat que el pacte és «incoherent i oportunista» i que fa servir d'«excusa» el problema de la venda ambulant.

Els veïns, indignats

C.R

Els veïns que conformen la Plataforma de les Glòries van rebre ahir amb indignació les primeres notícies de l'acord de l'equip de govern i CiU, i el van qualificar d'«estrafolari, oportunista i d'estar fora de lloc», ja que implica un augment considerable de l'edificabilitat a la zona. Els preocupa que els equipaments pactats ja no siguin suficients per a més habitants i critiquen que la solució per revitalitzar una zona sigui construir més pisos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.