La policia de Blanes no vol fer hores extres i l'alcalde fa un decret que l'obliga a treballar per la festa major

El conflicte s'emmarca en les negociacions del conveni col·lectiu dels treballadors

  • Agents policials van boicotejar ahir una roda de premsa a la cala de Sant Francesc. Ò.P.
  • VÍDEO: Agents de la policia local de Blanes durant l'acte de protesta. Vídeo: ÒSCAR PINILLA

Del 22 al 27 de juliol els agents de la policia local de Blanes hauran de treballar fent hores extres durant la festa major. Així ho ha obligat l'alcalde després de signar un decret arran de l'anunci dels agents de no voler fer hores extraordinàries per la festa local. «M'he vist en l'obligació d'establir el servei necessari de la policia local els dies que se celebra el concurs internacional de focs d'artifici de la Costa Brava, que està subjecte a un pla d'emergència de protecció civil homologat per la Generalitat», assegura Trias. «Tot és negociable, menys la seguretat», afirma l'alcalde referint-se a les negociacions del conveni col·lectiu dels treballadors.

Els agents de la policia reclamen que se'ls equipari el sou al de la resta de treballadors municipals. És per això que reclamen celeritat a l'hora d'aprovar el conveni, que s'ha revisat i acordat fins a tres vegades, però mai s'ha rubricat en el ple. En aquest sentit, l'alcalde diu que la redacció final d'aquest conveni està resultant afectada per la crisi.

Presentaran recurs

Trias atribueix a la «important disminució dels ingressos municipals» l'actual situació que ha comportat que els preacords negociats fins ara «siguin d'impossible compliment a curt termini». Trias diu que té obertes converses amb els sindicats per arribar a un acord, però els policies, en canvi, no veuen l'Ajuntament amb voluntat de negociació. És per això que preparen mobilitzacions per la setmana que ve a més de recórrer judicialment contra el decret que els obliga a fer hores extres durant la festa major.

k

El vídeo, a la web www.elpunt.cat

Vigilància a les platges

Continuant els actes de protesta pel bloqueig del conveni col·lectiu, un grup d'una vintena d'agents de la policia van boicotejar ahir la roda de premsa que tenien previst oferir l'alcalde de Blanes i el regidor de Governació, Joaquim Torrecillas, a la cala de Sant Francesc, on presentaven els efectius que aquest estiu s'encarregaran de les tasques de salvament a les platges. Els petards, els xiulets i les pancartes dels agents van fer aturar la roda de premsa, davant l'atònita mirada dels turistes. Un cop van marxar, el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy, va explicar que les platges del municipi disposen de 24 socorristes, vuit punts de vigilància, tres llocs d'assistència i una barca de rescat preparada per sortir al mar en cas que sigui necessari. Així, es manté el nombre d'efectius de l'any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.