Cabrils externalitza la brigada perquè els seus operaris «no estan preparats»

L'oposició demana més sensibilitat i l'equip de govern prioritza el servei al ciutadà

Optimització del servei o persecució als treballadors. L'externalització dels serveis d'enllumenat públic i de neteja viària, que ara fan membres de la brigada municipal de Cabrils, va ser el principal motiu de disputa en el ple de dimarts.

La regidora de Manteniment i Via Pública, Maria Blanco (PSC), va justificar la mesura en la voluntat de millorar el servei al ciutadà. «Cada vegada tenim més vials i més enllumenat i tenim més punts de llum per mantenir», va comentar durant el ple la responsable de l'àrea, que va admetre que els treballadors de la brigada no tenen la formació necessària per dur a terme aquestes tasques. «Què passaria si hi hagués un accident?», es va preguntar. En el mateix sentit es va pronunciar l'alcalde, Joaquim Colomer (PSC), que va recordar un accident laboral ocorregut en un municipi veí. «Els de la brigada estan fent les tasques, però no tenen la titulació», va dir el batlle durant la seva intervenció.

El ple va aprovar el plec de clàusules administratives per a l'adjudicació del servei amb el vot contrari de tota l'oposició: CiU, VIC i el PP.

El portaveu del grup independent, Julián Gómez, va qualificar el govern de ser «poc sensible» amb els treballadors. Dos membres de la brigada seran subrogats i passaran a dependre de l'empresa que guanyi el concurs, però mantindran les condicions laborals. «No desterrem ningú», va assegurar Blanco, que va afegir-hi que el consistori vetllarà per aquests treballadors un cop abandonin la relació amb el consistori. Per la seva banda, el popular, Juan Manuel Gallego, va instar l'equip de govern a dur a terme altres mesures per millorar la productivitat i CiU va demanar també més sensibilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.