L'Ajuntament de Cabrils assisteix al cinquè relleu de secretari municipal d'aquest mandat

La darrera titular abandona el càrrec després de tres mesos marcats per la tensió

El govern local ja ha nomenat la fins ara responsable de recursos humans del consistori, Montserrat Serra, com a nova secretària accidental. En tan sols tres anys, cinc persones diferents han ocupat aquest càrrec i una d'elles, precisament Serra, ho ha fet en dues etapes diferents: entre març i maig d'aquest any i la que ara comença.

La inestabilitat d'aquesta plaça a Cabrils és més que evident, sobretot tenint en compte que aquest ritme s'arrossega del mandat anterior (quatre secretaris en quatre anys) i que la majoria de persones que han exercit aquesta responsabilitat, l'han deixada de manera traumàtica. Montserrat Justribó va abandonar després d'una moció de censura que va donar l'alcaldia a l'actual batlle, Joaquim Colomer (PSC) i José Luis Martínez va haver de plegar després que la Generalitat demanés el seu cessament perquè no reunia les condicions per ser secretari. La darrera a marxar ha estat Rocío Llarás, que va arribar al consistori cabrilenc el mes de maig passat i dimarts passat va presentar la seva renúncia. En aquest cas, Llarás marxa per pròpia voluntat, però després de tres mesos marcats per la tensió entre ella i el govern municipal. En aquest temps, ha vist com li retiraven dues terceres parts del sou, li treien el despatx i com tot el govern municipal signava un informe demanant a la Generalitat la seva revocació. Una revocació que no serà necessària perquè des d'aquesta setmana ja no exerceix com a secretària. Tot i això, la ja exsecretària, que ara actuarà com a interventora de l'Ajuntament d'Abrera, marxa sense fer cap declaració.

Retribució retroactiva

Segons ha pogut saber aquest diari, en la liquidació del contracte de Llarás, el govern local ha inclòs el pagament del complement específic amb caràcter retroactiu. La retirada d'aquest complement, en el moment d'assumir la plaça, va provocar que el seu sou passés de 75.000 euros bruts a l'any (salari que havia cobrat el seu predecessor) a només 26.000. L'alcalde, Joaquim Colomer (PSC), va explicar ahir que, després de consultar la Diputació de Barcelona, s'havia adonat que havia de pagar aquest complement a la secretària. En el seu moment, Colomer li va negar argumentant que ella «no tenia experiència».

Ajuntament paralitzat

El batlle cabrilenc va afirmar ahir que la fins ara secretària «tenia el consistori paralitzat». «La seva manca de professionalitat i coneixement feia aturar molts assumptes, la seva marxa beneficia els ciutadans de Cabrils», va declarar ahir Colomer, que va afegir que Llaràs es negava a signar els decrets que ell emetia.

Una visió molt diferent a la de l'oposició municipal, que va lloar la figura de l'exsecretària a l'hora que va carregar contra el govern local. «L'alcalde vol algú que li faci les coses a mida encara que a vegades suposi infringir la legislació», va apuntar ahir Alfred Serrano, portaveu de la plataforma Veïns Independents de Cabrils (VIC), a l'oposició.


LES FRASES

JOAQUIM COLOMER
alcalde de cabrils
«La seva marxa beneficia als ciutadans de Cabrils, perquè tenia aturats molts temes municipals»
«Esperem que aquesta dimissió obri un període d'estabilitat en aquesta plaça»
ALFRED SERRANO
portaveu del vic, partit de l'oposició local
«L'alcalde vol un secretari municipal que li faci les coses a mida, encara que a vegades suposi infringir la legislació vigent, tal com va quedar palès amb el nomenament de José Luis Martínez»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.