Administracions

Bítem i Campredó decidiran a l'octubre si volen la creació de l'EMD

La comissió mixta per a la creació de l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Bítem es reunirà avui, mentre que la de Campredó ho farà la setmana que ve. Segons l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en un parell de setmanes es convocarà un ple extraordinari per aprovar el conveni de creació de les dues EMD. També avui està previst que es reuneixi la comissió mixta de l'EMD de Jesús per donar el vistiplau a la fórmula de finançament que s'ha dissenyat per a totes les EMD. «És una bona proposta per a les entitats municipals descentralitzades i per a l'Ajuntament; quan les coses vagin bé aniran bé per a tothom i quan toque estrènyer-nos el cinturó, doncs tots en serem responsables», va manifestar Bel. Una vegada aprovats els convenis en el ple s'exposaran al públic i s'iniciarà el procés de consulta popular als dos pobles. Una consulta que es celebrarà entre final d'octubre i principi de novembre. «D'aquesta manera podrem resoldre de forma definitiva l'encaix dels pobles amb Tortosa», va dir l'alcalde. L'aprovació definitiva de creació de les EMD correspon a la Generalitat, que actualment té un centenar de peticions pendents de resoldre. Per la seua banda, el portaveu del PSC, Joan Sabaté, va avançar el seu suport a la creació de les entitats municipals descentralitzades de Bítem i Campredó, però va advertir que aquesta fórmula no s'ha de generalitzar, sinó que s'ha de millorar el funcionament dels consells de barri. En el ple de l'Ajuntament d'ahir es va ratificar la creació de les comissions mixtes per tirar endavant les EMD.

D'altra banda, el ple va aprovar la creació de la societat Tortosa Innova, SL, que gestionarà el viver d'empreses que s'instal·larà a l'edifici que ocupava la UIC. El gerent de l'Ajuntament de Tortosa també assumirà la gerència de la nova societat.

Defensor del ciutadà

L'alcalde de Tortosa va proposar ahir a la junta de portaveus que Joaquim Ricart Baubí assumeixi el càrrec de defensor del ciutadà, una figura institucional que es crea per primera vegada en la història de la ciutat. Ricart, que és una persona molt vinculada al món del futbol, empleat de banca, i sense militància política, prestarà el servei a la primera planta de l'ajuntament a partir del proper mes de novembre. Bel va destacar el caràcter dialogant de Ricart i va assenyalar que el nou càrrec és de «dedicació voluntària i gratuïta». Entre les tasques que tindrà el defensor hi figuren «atendre qualsevol queixa o consulta relacionada amb l'administració, essencialment la municipal, proposar fórmules de conciliació per resoldre queixes i presentar al ple un informe anual de la seva activitat».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.