Proposaran a l'ATM que l'estació de metro de l'Illa Central porti el nom de Badalona-Pompeu Fabra

La proposta, elaborada per un col·lectiu ciutadà, té el suport de l'alcalde

L'Ajuntament badaloní tenia sobre la taula des de fa uns dies una proposta de denominació de la parada de metro que s'està fent sota l'Illa Central per part del col·lectiu d'entitats que defensa el reconeixement amb un espai públic com aquest de la figura de Pompeu Fabra. L'oferiment consisteix a batejar oficialment l'estació de l'L2 amb el nom de Badalona-Pompeu Fabra, de manera que la gran plaça central quedi alliberada per poder rebre altres denominacions. La idea té, segons va indicar ahir l'alcalde Jordi Serra (PSC), el vistiplau d'ell mateix i de la resta del govern, fet pel qual el consistori transmetrà en breu aquesta voluntat a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), per tal que s'arribi a temps a canviar la denominació de l'estació, que fins ara tenia tots els números per dir-se definitivament Badalona Centre.

Oriol Lladó, el president d'Òmnium Cultural a Badalona, una de les entitats que defensa un reconeixement fabrià de la ciutat, indicava ahir que el nou suggeriment és fruit de la «generositat» i de la recerca d'una solució «consensuada» en el debat per anomenar els diferents espais que s'han projectat a l'Illa Fradera. «Tant la figura de Pompeu Fabra com la de l'alcalde Xifré –l'altra opció defensada per un altre grup d'entitats i sobretot per ERC per batejar la plaça– són dues personalitats que mereixen més reconeixement a la ciutat», va assegurar Lladó, tot explicant que a partir d'ara el seu col·lectiu treballarà per convèncer la resta d'agents polítics i socials de la ciutat de «l'oportunitat històrica» que s'aprofitaria en denominar Alcalde Xifré el conjunt de l'espai central, i en donar el nom de Pompeu Fabra a l'equipament singular que s'hi faci, «sobretot si té un marcat caràcter cultural».

De moment, Jordi Serra només ha respost a la petició que afecta l'estació de metro. Fins i tot es mostra confiat que l'ATM l'admetrà. El batlle badaloní també assegura que no li resulta incòmode renunciar al nom de Badalona Centre per a la nova parada de l'L2, tot i que ell sempre l'havia defensat: «Per a mi el realment important és que l'estació dugui el nom de Badalona, però del terme centre en podem prescindir.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.