Els tributs no augmenten

L'equip de govern de Blanes (CiU, PDB i PP) va aprovar ahir en el ple la congelació dels tributs locals. «Atenent a l'actual crisi econòmica i financera no es oportú apujar els tributs locals als ciutadans», va assenyalar ahir el regidor d'Hisenda, Joan Burjachs (CiU). «Com que s'apugen l'IVA i l'IRPF, el que hem de fer és no agreujar la situació», va remarcar. L'única excepció a aquesta congelació serà l'IBI, però a causa de la puja que el govern espanyol ha fet a tots els municipi, que és de l'1%.

Burjachs també va anunciar que els contribuents que es trobin «en situació d'atur, cobrin una pensió mínima, o estiguin en situacions econòmiques difícils i tots els seus tributs siguin superiors a 400 euros podran sol·licitar un fraccionament dels tributs en 10 mesos i tindran una bonificació del 2% de l'import total pagat». Així mateix, també s'amplia l'import mínim per presentar garanties per al pagament fraccionat dels tributs fins a 18.000 euros, quan fins ara era de 6.000 euros.

Tot seguit, el portaveu del PSC, Josep Marigó, va justificar el vot negatiu del seu grup per la «desconfiança» que genera la gestió econòmica de l'equip de govern. «No és un ‘no' a les ordenances» va remarcar, sinó «desconfiança» per la gestió. L'altre grup de l'oposició, EUIA-ICV, en canvi, va votar-hi a favor. El seu portaveu, Joan Salmerón, va demanar que es tingués un control exhaustiu de la despesa. Salmerón i Marigó van recordar que l'IPC d'aquest any és negatiu i que, en canvi, els tributs no baixen, sinó que es congelen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.