La Generalitat destinarà 36,8 milions al PUOSC el 2010, un 15% més que aquest any

És la proposta que hi ha sobre la taula, i s'aprovarà aviat

Amb aquest augment dels recursos destinats a projectes municipals, Martinoy va defensar que el govern continua prioritzant el suport als ajuntaments, tot i la crisi econòmica. Els 36,8 milions que s'aprovaran per al PUOSC representen un augment significatiu respecte a les últimes anualitats, ja que el 2009 s'hi van destinar 31,9 milions i el 2008, 26,1.

El delegat del govern va avançar ahir aquesta informació durant la reunió mensual del Consell de Direcció, on hi ha tots els directors de serveis territorials. La reunió va servir per presentar també l'estand que la Generalitat té a la Fira de Mostres de Girona, un espai de 430 m² amb informació sobre els projectes i activitats dels diferents departaments.

D'altra banda, Martinoy també va destacar diversos projectes del govern, alguns que han de començar el 2010 i altres que acabaran l'any vinent. A més, va fer una menció especial de la consolidació de l'aeroport de Girona, que espera que continuï creixent en nombre de passatgers, i del port de Palamós, del qual va dir que té una importància «estratègica» i en què ja s'han confirmat 40 escales pel 2010.

LA FRASE

JORDI MARTINOY
DELEGAT DEL GOVERN A GIRONA
«Malgrat la crisi i la reducció d'ingressos de la Generalitat, mantenim com a prioritària i estratègica la línia de cooperació amb els ajuntaments»

Projectes pel 2010

Jordi Martinoy va enumerar els projectes més destacats previstos pel 2010, com ara l'edifici dels Bombers Regió d'Emergències, que s'ubicarà a Fornells de la Selva, o l'inici dels treballs previs del nou hospital Josep Trueta, a més de les obres del nou hospital d'Olot que ja estaran en marxa i l'acabament de treballs als hospitals de Figueres i Palamós. També s'estrenaran dos CAP –Lloret i Roses– i dos consultoris locals –Sant Jordi Desvalls i les Preses–. Amb vista a l'any vinent també hi ha prevista l'obertura de cinc centres educatius, quatre CEIP –Llers, Ardenya de Sant Feliu de Guíxols, Aldric de Cassà de la Selva i Annexa de Girona– i l'IES Serrallonga de Blanes. Finalment, va destacar l'entrada en servei de la nova C-17 de Vic a Ripoll, i la C-3, entre la Tallada i Torroella de Fluvià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.