Repsol indemnitzarà els pescadors de Tarragona afectats per les prospeccions davant del Delta

Repsol indemnitzarà els pescadors de Tarragona que capturen gambes a la zona propera a Casablanca, davant de la costa del Delta, on durant quatre mesos es van fer prospeccions a la recerca de nous jaciments de petroli i això va impedir els vaixells de pesca feinejar a la zona. A més, durant les prospeccions, que va efectuar la plataforma North Pride America per a Repsol, es van produir dos vessaments de cru, que també haurien pogut afectar els interessos pesquers. Amb tot, ahir el portaveu de Repsol, Josep Bertran, va desvincular les actuals negociacions amb la confraria de pescadors dels dos incidents pels quals la plataforma petroliera va ser objecte d'un expedient sancionador, la resolució del qual encara no s'ha produït o com a mínim no ha transcendit.

Demanen 1,5 milions

El cas és que els pescadors demanaven de sortida 1,5 milions d'euros d'indemnització, ja que l'any passat havien capturat a la zona afectada més de 69.000 quilos de gamba per un valor al mercat d'uns tres milions. Bertran, però, va matisar ahir que la valoració final de l'afectació es farà en funció de la mitjana de les captures i del preu del peix dels últims tres anys. Ahir, de fet, representants de la confraria de Tarragona i de Repsol es van reunir a Madrid, amb la intermediació de la secretaria general del Mar per facilitar un acord que, segons Bertran, està ben encarrilat però encara no s'ha tancat. La multinacional petroliera està negociant exclusivament amb la confraria de Tarragona, i no amb la federació de confraries de la demarcació, perquè «consta que en aquella zona només hi pesquen vaixells de Tarragona», segons Repsol, i perquè l'entitat que presideix Esteve Ortiz és l'única que ha demanat compensacions. Un debat que podria reobrir-se si prosperen les noves plataformes d'extracció que Repsol projecta prop de Casablanca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.