Barberà presenta les claus perquè el riu Ripoll al seu pas pel poble sigui parc fluvial

L'arquitecte Ferran Pont detalla unes actuacions que seran finançades en un 50% pel fons Feder

Les 2es Jornades d'Apropament i Coneixement del Riu Ripoll al seu Pas per Barberà, que s'estan portant a terme aquests dies a la ciutat, van incloure durant aquesta setmana una ponència del membre de BAMMP Arquitectes i Associats Ferran Pont. Aquest expert va explicar als assistents de manera didàctica quins són els objectius, les línies estratègiques a seguir i les actuacions que es portaran a terme en el marc del projecte anomenat «Creació del Parc Fluvial del Ripoll al seu pas per Barberà del Vallès», que va concursar als fons Feder d'aquest any i va obtenir un ajut de 521.220,34 euros, la màxima dotació de les poblacions de la comarca i la cinquena a la demarcació.

El projecte consta de quatre línies estratègiques. La primera fa referència a la protecció, conservació i recuperació activa dels valors ecològics, ambientals, històrics, i arquitectònics i paisatgístics, de l'entorn del riu Ripoll dins del terme municipal de Barberà. La segona té a veure amb la millora de la connexió de l'entorn del riu Ripoll amb el nucli urbà i amb els municipis veïns. La tercera està relacionada amb la difusió i la promoció del coneixement, a escala local i supramunicipal, del patrimoni natural, històric i cultural de l'àmbit del riu. I la quarta està indicada per reforçar la connexió de l'entorn del riu Ripoll amb l'espai agroforestal de la plana del Vallès.

Les actuacions més significatives que engloba aquest projecte són la rehabilitació del torrent de Can Llobateres; l'eliminació de dos assuts; la creació d'un parc periurbà, d'un pas subterrani, d'un camí per a vianants i bicicletes als marges del riu, de passejos per a vianants i bicicletes als marges urbanitzats, d'una xarxa de camins que enllacin el nucli urbà, i de passeres per a vianants i bicicletes que travessin el riu Ripoll, i actuacions vinculades al patrimoni com la compra de sòl per a la rehabilitació del Molí Vermell i l'arranjament del mirador torre de Guaita.

Presentació del projecte LIFE+

Durant la mateixa sessió, el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sabadell, Ricard Estrada, i l'assessora de Projectes de Consultoria Phragmites, Eva Luján, van donar a conèixer el projecte LIFE+, presentat en l'àmbit europeu pels municipis riberencs del Ripoll. El programa LIFE+ és un nou instrument financer europeu pel medi ambient que ofereix cofinançament per a la conservació del medi ambient i la realització d'activitats d'informació i comunicació relacionades. En el programa LIFE+ hi participen l'Ajuntament de Sabadell (com a beneficiari coordinador) i els consistoris de Barberà del Vallès, Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac (com a beneficiaris associats). Barberà del Vallès liderarà dues accions: la dotació d'equipaments d'ús públic i la campanya de difusió tècnica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.