El síndic vigilarà d'ofici el procés de descontaminació de l'embassament de Flix

Quan encara no fa dos mesos de la publicació del seu informe sobre la gestió de la fuita de partícules radioactives de la central nuclear d'Ascó, ahir es va fer públic que el síndic de greuges també actuarà d'ofici per vigilar el procés de descontaminació del pantà de Flix. Així, Rafel Ribó va comunicar aquest dimarts a l'Ajuntament flixenc que ha obert una actuació d'ofici per fer un seguiment de la retirada dels sediments contaminats que s'acumulen a l'embassament, a partir de les informacions aparegudes en la premsa. Segons l'Ajuntament, el síndic ha tingut en compte les notícies sobre l'adjudicació i el retard en l'inici de les obres, les informacions sobre els canvis en el projecte, els treballs previs i l'ajornament de les obres sense cap data concreta. De fet, Ribó hauria demanat al consistori informació sobre les fases del projecte i el calendari previst, una demanda que també hauria fet arribar al Departament de Medi Ambient.

Per la seua banda, l'Ajuntament ha valorat molt positivament l'actuació d'ofici del síndic, ja que considera que pot ajudar a accelerar l'execució dels treballs de descontaminació. Així, el consistori ha volgut remarcar que la realització de les obres va ser presentada com un revulsiu per al poble de Flix, tenint en compte la greu situació laboral que passa el municipi. A més, l'Ajuntament fa dies que espera dia i hora per reunir-se amb la directora general d'Aigües.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.