L'adequació de la gran zona verda de Sescelades començarà el gener del 2010

L'Ajuntament de Tarragona invertirà 375.000 euros en una superfície de prop de 14 hectàrees

D'abocador a una de les grans zones verdes de la ciutat. Aquest és el procés de transformació d'un indret de catorze hectàrees que, a principis de l'any que ve, serà l'escenari d'una operació de neteja en tots els aspectes i que igualarà en superfície el Parc del Francolí. L'Ajuntament de Tarragona, a través de l'àrea de Medi Ambient, ha elaborat un projecte de reforma d'aquesta zona verda que transcorre paral·lela a l'avinguda Països Catalans i que agafa gran part de Sant Pere i Sant Pau.

La inversió prevista és d'uns 375.000 euros, repartits en dues fases, la primera de les quals està previst que comenci a partir del gener del 2010, i que consistirà en la preparació del terreny, la construcció de camins pavimentats amb un sistema de llambordes, la instal·lació de sistemes de reg, així com l'habilitació d'elements destinats a la pràctica esportiva, similars als que hi ha al Parc del Francolí.

Aquesta primera part dels treballs tindran un cost de 242.000 euros, els quals tindran el seu complement en la segona fase de la remodelació, en la qual es procedirà a la millora dels arbres, arbustos, flors i tota la vegetació existent. També s'instal·laran senyals dels espais del parc i de la ubicació de la zona de jocs per a infants, una altra de les prioritats. Hi haurà dues grans zones diferenciades: una més natural dedicada al passeig i que es preveu que tindrà poc mobiliari, i una altra àrea destinada al pícnic, al costat d'un jardí de plantes aromàtiques i d'un recinte per a gossos.

La potenciació d'aquest espai de 140.000 m² contribuirà a lligar la ciutat, però d'una manera menys agressiva que el que preveia inicialment el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM).

Cap afectació seriosa

L'oposició frontal dels veïns, tant del barri cooperativista com de l'avinguda Països Catalans, va impedir que tiressin endavant dos projectes que, segons el seu parer, haurien desvirtuat l'espai verd. D'una banda, la construcció d'un vial d'accés al centre, ideat perquè passés pel mig de l'espai verd, i de l'altra, la possible ubicació de les dependències del Departament d'Ensenyament de la Generalitat. En el primer cas, en l'aprovació inicial del POUM, ara fa un any, ja es van recollir les queixes veïnals, amb la qual cosa la idea del vial es va eliminar, mentre que amb referència a Ensenyament, el consistori li buscarà un altre destí. L'únic equipament que sí es «menjarà» un tros de l'àrea verda serà un bloc de pisos on està previst que es traslladin els veïns de la Muntanyeta de l'Oliva que acceptin ser reallotjats, tot i que fa uns mesos el percentatge de gent que n'era partidària no arribava al 50 per cent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.