La Joventut Socialista dóna suport a la ILP per l'abolició de les curses de braus

El consell nacional de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), celebrat el cap de setmana passat, va aprovar una resolució «per un benestar animal, sense excepcions», amb un 74% de vots favorables. És a dir, una àmplia majoria de la JSC va donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) impulsada per la Plataforma Prou a favor de l'abolició de les curses de braus. En el text de la resolució, la Joventut Socialista defensa «els drets dels animals, sense excepcions», així com: «La tradició antitaurina present a tot l'Estat des del segle XVII en bona part dels moviments il·lustrats i regeneracionistes culturals com ara la generació de 98 i dins del mateix moviment socialista en què va gaudir del suport del propi Pablo Iglesias.» La JSC és ambiciosa i no només s'adhereix a la ILP presentada per la Plataforma Prou, sinó que també vol que s'aboleixin les curses de braus a tot l'Estat.

La ILP per l'abolició dels braus porta cua dins del PSC. Si dilluns el diputat socialista David Pérez reiterava la seva posició personal protaurina, ahir la JSC explicava el seu suport a la ILP. L'opinió de Pérez i la de la JSC mostraven les divergències que hi ha dins del partit. No serà fins a mitjan mes de desembre quan es debatrà i es votaran les esmenes de la ILP al Parlament. Llavors se sabrà quina de les dues posicions –a favor o en contra de les curses de braus– és la més àmplia dins del partit socialista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.