La temperatura baixa fins a vuit graus en només quatre dies a Barcelona

Després d'un mes de novembre marcat per les mànigues de camisa, el mes de desembre arriba amb el fred propi d'aquestes èpoques. La baixada de temperatures va començar divendres a la nit, tot i que es va accentuar a partir de diumenge a la tarda. En el cas de Barcelona, la temperatura ha baixat fins als vuit graus; concretament, la màxima que es va registrar al Raval de Barcelona divendres passat era de 18 graus, mentre que ahir no va superar els 10,2, gairebé vuit graus menys. De la mateixa manera, la temperatura màxima de fa quatre dies a l'observatori Fabra va ser de 13,1 graus, mentre que ahir es va situar en els 6,2 graus.

El descens de les temperatures a Barcelona ciutat no va ser tan acusat en el cas de les mínimes. La caiguda se situa a l'entorn dels dos graus i mig. Així, mentre la temperatura mínima de divendres a l'observatori Fabra es va quedar als 6,2 graus, ahir va caure fins als 3,8, i a la Zona Universitària va baixar dels 9,3 graus del dia 27 fins als 6,8 d'ahir.

Aquesta mateixa situació s'ha repetit en altres poblacions de les comarques barcelonines, on la caiguda ha arribat, fins i tot, als 10 graus a les zones de muntanya. D'aquesta manera, la temperatura ha baixat dels 12,5 graus de màxima que tenien divendres a Guardiola de Berguedà (Berguedà) als 2,6 d'ahir; dels 7,4 als 4 dels santuari de Queralt (Berguedà); dels 17,9 als 9,2 de Malgrat de Mar (Maresme); dels 9 als 6,6 de Montserrat (Bages); dels 13,1 als 8,6 de Font-rubí (Alt Penedès), o dels 12,5 fins als 4 de Vacarisses (Vallès Occidental).

Avisos de neu i vent

La baixada de temperatures ve també acompanyada de neu i de vent. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va fer públiques ahir dues alertes de neu i de vent per avui dimarts. En el cas de les nevades, l'avís afecta, fins aquest migdia, les comarques de la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça, on es poden acumular, per sobre dels 700 metres, fins a 5 centímetres de neu. Pel que fa al vent, l'alerta afecta, a banda d'aquestes tres comarques pirinenques, gairebé totes les del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La previsió del SMC és que els vents poden superar els 126 km/h.

LES TEMPERATURES

Barcelona. Observatori Fabra
13,1 graus de màxima el 27/11
6,2 graus de màxima el 30/11
Barcelona. Raval
18 graus de màxima el 27/11
10,2 graus de màxima el 30/11
Barcelona. Zoo
17,1 graus de màxima el 27/11
10,5 graus de màxima el 30/11
Barcelona. Zona Universitària
16,8 graus de màxima el 27/11
9,3 graus de màxima el 30/11
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.