Sant Pol demostra amb dades l'estalvi que representa la recollida de la fracció orgànica

El primer mes de funcionament de la recollida selectiva de la brossa orgànica a Sant Pol ha significat un estalvi de prop de 6.000 euros al municipi perquè ha reduït en un 35% la despesa de les escombraries que porta a cremar a la incineradora. Aquesta és la dada destacada de la primera valoració que ha fet l'equip de govern santpolenc i que ha volgut fer públic com a demostració que el sistema funciona, tot i el recel i les crítiques emeses durant els primers dies per una part de la ciutadania. «Durant l'octubre del 2008, Sant Pol va portar a les plantes de tractament de brossa unes 55 tones d'excedents, que entre penalitzacions i pagaments extraordinaris tot plegat va suposar un cost afegit de 4.304 euros mensuals, que al cap de l'any podrien acabar repercutint en la taxa municipal», diu el regidor de Medi Ambient, Ramon Llastarry (CiU). Durant el primer mes de la recollida de l'orgànica, Sant Pol ha acumulat 55 tones més que el mateix mes de l'any passat. El regidor valora, en primer lloc, la implicació dels veïns en el nou sistema de recollida i assegura que «sense la col·laboració de la gent no hagués estat possible tirar endavant el servei». En aquest sentit, les dades municipals donen una bona nota als santpolencs a l'hora de fer la selecció de la brossa per fraccions. «Mentre que l'octubre del 2008 es recollien 6,7 tones, el mateix mes del 2009 són ja 13,7 les tones que es reciclaran», recull l'estudi elaborat pel consistori. Al mateix temps, també s'han recollit tres tones més de vidre en 30 dies, la mateixa quantitat que s'ha reciclat de cartró. «Això també representa una bona font d'ingressos, ja que l'Ajuntament pot negociar amb les empreses especialitzades la venda d'aquests productes al preu de mercat», afegeix el regidor de Medi Ambient.

Des del consistori, s'insisteix en les dades comparatives que demostren l'encert d'aplicar la recollida selectiva. «Del 21 al 30 de setembre de l'any 2008 es van generar 73 tones de rebuig i fracció restant, quan en la mateixa setmana d'aquest any i amb el reciclatge s'ha baixat a 38 tones», puntualitza. La distribució d'àrees de recollida en diversos punts del poble també ha estat ben valorada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.