El DOGC publica avui l'avantprojecte del Parc Natural de Collserola

El Diari oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui l'avantprojecte del Parc Natural de Collserola després del consens a què s'ha arribat amb els municipis que tenen part del seu terme en aquest espai verd. A partir d'avui, amb el text publicat en el DOGC s'obre un període de 45 dies per presentar-hi al·legacions. Un cop finalitzi el termini i després d'estudiar els suggeriments el pla haurà de ser aprovat pel govern de la Generalitat. El 16 de març d'aquest any, el Departament de Medi Ambient va anunciar la seva proposta de parc, que incorpora 39 espais perifèrics al parc, entre els quals hi ha Torre Negra i Can Busquets, a Sant Cugat; el turó de Montcada, i la inclusió de dues reserves naturals parcials, entre les quals hi ha la Rierada. El resultat és l'ampliació de l'àmbit de protecció actual fins a 8.320 hectàrees, 804 més de les que marca el pla d'espais d'interès natural (PEIN).

La declaració de Collserola com a parc natural preveu també, tal com ja es va avançar el gener del 2008 quan es va presentar l'acord entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, la creació d'una figura urbanística nova, batejada com a espai de regulació especial (ERE). En el conjunt de parc hi ha nou espais que ja estan qualificats d'acord amb aquesta figura, vuit dels quals són a Barcelona i un últim, a la urbanització Sol i Aire de Sant Cugat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.