Rodríguez Zapatero acceptaria canvis en la seva política nuclear si hi ha un pacte d'Estat

Les centrals nuclears van notificar 72 incidents el 2008, el més greu a Ascó I

El cap de l'executiu va expressar ahir davant el ple del Congrés la disponibilitat del govern espanyol per modificar la seva política nuclear si hi ha un pacte d'Estat sobre energia amb el PP. Això, però, va voler deixar clar Zapatero, no implica la construcció de noves centrals. Tot i això va insistir que l'executiu considera «raonable» que la vida útil de les centrals nuclears no superi els 40 anys, tal com recull l'avantprojecte de llei d'economia sostenible. L'objectiu del govern, va explicar, és anar substituint l'energia nuclear per les renovables perquè tot i que aquestes siguin més cares són «netes, segures i tenen futur».

«Ara ens costa més produir un quilowatt amb energia renovable que amb petroli», va admetre Zapatero, però va assegurar que és una inversió rendible a mitjà termini que farà que l'economia sigui més competitiva. Per aquest fet, va insistir al líder del PP, Mariano Rajoy, que seria «molt positiu» que hi hagués un acord en matèria energètica que pogués quedar recollit en la llei d'economia sostenible, i va retreure a l'oposició que no hagués respost a les seves propostes.

D'altra banda, la presidenta del CSN, Carmen Martínez Ten, va informar al Congrés que el 2008 les centrals nuclears de l'Estat van notificar un total de 72 successos, dels quals dos van correspondre a l'incident de les partícules d'Ascó I (Tarragona), que va donar origen a un expedient sancionador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.