La FAO avisa que les primeres víctimes del canvi climàtic són els que passen fam

L'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) va instar ahir els països reunits a la cimera del clima de Copenhaguen a situar la lluita contra la pobresa en el centre de les negociacions perquè «aquells que passen fam són les primeres víctimes del canvi climàtic». «És urgent que la comunitat internacional es comprometi perquè els països més vulnerables puguin emprendre estratègies de seguretat alimentària», va afirmar el director general de la FAO, Jacques Diouf.

En una roda de premsa conjunta, la ministra danesa d'Agricultura, Eva Kier Hansen, va remarcar que la pobresa i el canvi climàtic son els dos grans reptes de la humanitat. Segons dades de l'ONU, la població mundial passarà dels 6.700 milions de persones d'ara als 9.100 milions el 2050, un fet que, segons Diouf, portarà «una greu escassetat d'aliments i una competitivitat més gran pels recursos naturals». Segons la FAO, la inestabilitat climàtica i l'escalfament global s'han convertit en una seriosa amenaça per a la producció mundial d'aliments, sotmesa a fenòmens com inundacions o sequeres.

Paral·lelament, la UE va iniciar ahir una reunió a Brussel·les per intentar oferir una xifra concreta de diners per finançar accions ràpides contra els efectes del canvi climàtic en països en desenvolupament i a l'hora intentar influir en la cimera de Copenhaguen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.