El Consell assumirà la polèmica recollida de residus de Blanes i eixugarà els 10 milions de deute

Ho faria a través de l'empresa mixta que ha creat fa poc

Nora és una empresa mixta entre el Consell Comarcal de la Selva i l'empresa Cepsa que es va constituir fa poques setmanes i que a partir de l'any vinent oferirà el servei de recollida d'escombraries a tots els municipis de la comarca que ho sol·licitin. Aquesta empresa hauria ofert a Blanes la possibilitat d'encarregar-se de la recollida de les escombraries al municipi, però aquest cas és complicat, perquè actualment s'encarrega del servei Fomento de Construcciones y Contratas, empresa amb qui el consistori té un deute de 10 milions d'euros. L'operació, doncs, no és senzilla, i podria implicar que Nora es fes càrrec d'aquest deute per així aconseguir tenir el servei.

Tant el consistori com el Consell Comarcal admeten que estan treballant per arribar a un acord des de fa setmanes, però afirmen que encara no està tancat del tot i que esperaran a l'entesa final abans d'anunciar els detalls d'aquesta operació.

Un problema històric

El problema amb la recollida d'escombraries a Blanes és històric, i ha portat polèmiques tant per la qualitat del servei com pel deute contret per l'Ajuntament amb Fomento de Construcciones y Contratas. Fa poques setmanes l'Ajuntament va anunciar que havia rebaixat el deute de 17 milions fins a 9,5, i pocs dies després Esquerra, que dóna suport des de fora al govern de CiU, el PDB i el PP, va denunciar que l'exalcalde de Blanes Josep Marigó (PSC) havia demanat durant el seu mandat a l'empresa encarregada de la recollida de les escombraries que «no presentés les factures per així no tenir uns balanços econòmics de l'Ajuntament negatius». El dirigent d'Esquerra, Joan Puig, va assegurar que un responsable de l'empresa ha admès aquest fet, i va demanar a Marigó que «deixi la política».

A part del tema econòmic, la qualitat del servei s'ha posat en dubte des de fa anys. Aquest any mateix, EUiA-ICV va denunciar que els escombriaires barrejaven l'orgànica i el rebuig que els veïns llençaven separadament, i el govern va córrer a reconèixer el fet i a anunciar que ja s'havia solucionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.