Un any de temporal de milions

Les destrosses de la ventada del dia de Sant Esteve passat han comportat 40 milions de despesa a la costa i la muntanya

L'any 2009 ha estat un any d'inversions a les comarques gironines per arreglar les destrosses que va provocar el temporal del dia de Sant Esteve de l'any passat, amb una despesa entre administracions i particulars de prop de 40 milions d'euros.

Per administracions, la despesa més important la va fer el servei de Costes de Madrid, del qual depenen la majoria de serveis malmesos, amb més de sis milions d'euros. També Ports de la Generalitat ha hagut d'invertir 3,4 milions, per reparar els ports de Llançà, Blanes, el Port de la Selva, l'Escala, l'Estartit, Palamós i Sant Feliu de Guíxols. La Diputació i els ajuntaments també han destinat partides importants a arreglar desperfectes. A banda de la inversió pública, però, s'ha de comptar amb el desemborsament que han hagut de fer els particulars amb propietats afectades. Hi va haver negocis inundats i barques enfonsades, entre altres afectacions, que s'han cobert en part amb les assegurances.

Aquest cop, pluja

Per aquest any, el servei meteorològic de Catalunya preveu el dia de Sant Esteve com una jornada plujosa, tot i que amb precipitacions moderades que no han de comportar problemes destacats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.