La junta preveu divuit noves instal·lacions de tractament de residus a les comarques gironines

Aquest any s'obrirà el centre de Pedret i Marzà i ja s'actua al de Lloret de Mar

La Junta de Residus de Catalunya construirà a Pedret i Marzà un centre amb una planta de tractament de la fracció orgànica, una de tractament de la fracció resta, és a dir, la que no es pot seleccionar i una de tractament de voluminosos, i hi ampliarà el dipòsit controlat existent. La inversió és de 31, 5 milions, tots a càrrec d'aquest organisme de la Generalitat. La resta de noves instal·lacions i millores estan previstes a la comarca de la Selva, el Gironès i la Garrotxa.

A la Selva, ja s'han iniciat, a Lloret de Mar i per 30 milions d'euros, les obres de construcció del nou centre de tractament de residus de la comarca amb una planta de tractament de la fracció resta, una de tractament de voluminosos i una estació de transferència de residus de la recollida selectiva. A més, s'hi està ampliant la capacitat del dipòsit controlat existent.

A la mateixa comarca de la Selva s'estan realitzant també millores a la planta de compostatge de Santa Coloma de Farners, que tracta la fracció orgànica de la comarca per convertir-los en adob per a usos agrícoles. Els treballs comporten una inversió de 8 milions d'euros.

Al Gironès, el futur complex tecnològic de gestió de residus municipals de Campdorà es convertirà en el paradigma del nou model català de gestió de residus que vol implantar el govern arreu de Catalunya. Ara, Medi Ambient, l'Ajuntament de Girona i el Consell del Gironès han signat un conveni de col·laboració per impulsar el projecte del complex que donarà servei a tota la comarca. Donarà servei a 175.000 habitants i les diferents instal·lacions hauran de garantir la màxima recuperació i valorització dels residus municipals. Així, hi haurà una planta de tractament de la fracció orgànica, una de tractament de la fracció resta, una de tractament de voluminosos i una de transferència de paper i cartró i vidres. A banda d'aquestes actuacions, es faran les millores i adequacions a les instal·lacions per a la valorització energètica existent.

Allargar la vida de l'abocador de Beuda

J.C
A la comarca de la Garrotxa, la Junta de Residus de Catalunya acaba d'invertir 2 milions d'euros –una part dels diners eren dels fons de cohesió de la Unió Europea– en l'adequació d'una nova fase del dipòsit controlat de residus de Beuda i, a més, s'hi ha millorat el sistema de tractament de lixiviats. Aquestes actuacions allarguen la vida de l'abocador per cinc anys i, a més, la junta, de la mà del Consorci de Salut Pública i Medi Ambient, té en cartera una segona i última millora del vas que, juntament amb les polítiques de reducció i triatge de residus, li allargarien la vida cinc anys més. Així, aquest abocador ara no s'hauria de clausurar, tal com es preveia en un primer moment.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.