El mar del Nord subministrarà energia ecològica a tot Europa

Nou països del mar del Nord han desenvolupat un projecte per al subministrament d'energia d'origen ecològic a tot el vell continent a través d'una nova xarxa d'alta tensió de milers de quilòmetres de longitud. El diari alemany Süddeutsche Zeitung revelava ahir que el projecte podria tenir un cost de 30.000 milions d'euros i que està destinat a fomentar l'ús d'energies renovables i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Mitjançant una nova xarxa d'alta tensió sobre les aigües del mar del Nord s'uniran els parcs eòlics a alta mar de la Gran Bretanya i Alemanya, les centrals hidroelèctriques a Noruega i sistemes d'aprofitament energètic de les marees a Bèlgica i Dinamarca. A més s'hi afegiria la xarxa de parcs eòlics a terra ferma i plantes solars de diferents països, entre els quals s'han afegit a la iniciativa Alemanya, la Gran Bretanya, França, Bèlgica, Dinamarca, Holanda, Irlanda, Noruega i Luxemburg.

El diari explicava que els iniciadors del projecte van celebrar al desembre la primera reunió a Irlanda i que a principi de febrer se'n farà la primera dels coordinadors estatals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.