Els treballadors de la neteja de Blanes faran vaga si no se subroga tota la plantilla

Els treballadors de Fomento de Construcciones y Contratas, l'empresa que en els darrers anys ha estat fent el servei de recollida d'escombraries a Blanes, van decidir ahir en una assemblea fer vaga a partir de final de mes si l'Ajuntament no els garanteix la continuïtat de tots els treballadors un cop aquest servei l'assumeixi la nova empresa mixta Nora, participada pel mateix Ajuntament. Els treballadors sol·liciten la mediació de la Generalitat per preservar les seves condicions socials i econòmiques, i entraran aquesta mateixa setmana la petició per dur a terme la vaga.

Eusebio Arellano, assessor de la UGT, va assenyalar que la decisió s'havia pres «per àmplia majoria» i va afirmar que no donen «crèdit» a les promeses de l'alcalde, Josep Trias (CiU). «Tenim por que ens diguin que respecten els llocs de treball i llavors amb alguna argúcia acomiadin treballadors», va opinar l'assessor sindical.

Arellano va demanar que s'aprovin en el pròxim ple les demandes dels treballadors, que són «el respecte de tot el conveni, de tots els llocs de treball i un article que impedeixi que la nova empresa pugui abusar i acomiadar treballadors».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.