la crònica

La platja també es vesteix de blanc

Neu i Costa Daurada potser siguin per a moltes persones conceptes oposats, però ahir, per unes hores, Salou, Cambrils, Vila-seca i l'Hospitalet de l'Infant van oferir una estampa gens habitual: platges tenyides de blanc i volves de neu voletejant entre les fulles de les palmeres. És cert que la neu ahir al matí no va aguantar més d'una hora sobre la sorra i alguns jardins, però en punts com Salou la precipitació va continuar caient amb força fins a les dues del migdia, tot i que la humitat acumulada i les temperatures més suaus impedien la pervivència dels flocs un cop tocaven el terra. En altres nuclis costaners com l'Ametlla de Mar feia dècades que els veïns no veien caure la neu sobre les seves cases.

Malgrat l'extraordinari del fet, la majoria de veïns a Salou van optar per tancar-se a casa o a la feina i seguir l'espectacle a través del vidre, a recer de les baixes temperatures. Per la quantitat de vídeos i fotos que ahir a la tarda ja proliferaven per la xarxa, tot fa pensar que la nevada va il·lusionar moltes persones, però el cert és que el passeig marítim i molts carrers de Salou oferien una estampa de soledat absoluta i tan sols alguns operaris i els soferts carters s'atrevien a treure el nas. Això sí, alguns infants estiraven el braç dels seus atrafegats pares per deixar que les volves els toquessin la pell o miraven extasiats com el gel es fonia en tocar la sorra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.