Sant Cugat demana a Medi Ambient més espais de regulació especial dins el futur parc de Collserola

A més, demana que s'excloguin 5 hectàrees del parc i en proposa 6 de noves

Una finca de gran valor patrimonial, un conjunt d'una quinzena d'habitatges, i terrenys qualificats com a equipaments són els àmbits santcugatencs que el decret del futur parc de Collserola promogut pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat preveu incloure en els límits del futur parc. L'Ajuntament de Sant Cugat ha donat el vistiplau als límits però en la presentació de les al·legacions, el termini de les quals acaba aquesta setmana, demana que aquests àmbits inclosos en el parc es declarin espais de regulació especial (ERE) per garantir el seu desenvolupament com a equipaments. La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Cugat, Marta Subirà, aclareix que amb la mesura es pretén garantir i prevenir l'ús d'aquests espais, i descarta «qualsevol futura modificació que tingui a veure amb un augment de l'edificabilitat o bé la creació de sòl residencial en aquestes peces de terreny», va explicar durant el ple extraordinari celebrat ahir per aprovar les al·legacions i adreçar-les a la Generalitat. La proposta va rebre el vistiplau de tots els grups municipals (PSC, ICV i ERC), a excepció del PP, que es va abstenir perquè considera que el decret no té en compte les indemnitzacions als propietaris.

Com es regularan els ERE i quines seran les conseqüències encara desperta molts dubtes entre els responsables del territori, ja que un dels objectius que preveu aquesta figura urbanística creada recentment és, a més a més de permetre equipaments dins un parc, regular àmbits on hi ha habitatges ja consolidats. Aquesta figura urbanística ha creat polèmica sobretot entre entitats ecologistes com ara Depana, que en la seva proposta d'al·legacions demana que se suprimeixin tots els ERE, ja que considera que es tracta d'una figura urbanística que no pot quedar regulada per un decret ambiental. A més, l'entitat considera que ha de ser el posterior pla especial d'usos del futur parc el que delimiti i fixi els usos de cada àmbit. Manel Cunill, membre de Depana, creu que la creació dels ERE és una manera «encoberta de vulnerar la protecció d'un espai» que és, en definitiva, l'únic objectiu que ha de tenir el decret d'acord amb la llei d'espais naturals. «La creació d'una figura urbanística no pertoca a un decret per protegir espais naturals», diu. D'altra banda, l'Ajuntament també ha demanat excloure 5 hectàrees previstes dins el parc, però en proposa 6 de noves, entre les quals hi ha els terrenys on es preveia construir el vial de cornisa, ja descartat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.