El Vendrell exigeix canalitzar el torrent del Lluc per fer front al mosquit tigre

El consistori denuncia el retard de l'adequació de la llera per part de l'ACA

Els veïns dels barris del Puig i del Pèlag del Vendrell, així com els 650 alumnes que hi ha entre el CEIP Àngel Guimerà i l'escola bressol municipal El Puig, es podrien tornar a veure afectats un any més per la reproducció del mosquit tigre al torrent del Lluc durant la primavera i l'estiu si no s'engeguen aviat els treballs d'adequació de tot el recorregut de la llera que transcorre pel tram urbà. Segons van denunciar ahir tant els ciutadans residents en aquesta zona com l'Ajuntament, a mitjan de l'any passat ja es va fer evident la proliferació d'aquest insecte originari del sud-est asiàtic i, a causa de les múltiples molèsties que va ocasionar, la regidoria local de Medi Ambient va sol·licitar a l'abril a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que dugués a terme la canalització amb formigó del torrent per impedir que l'aigua surti del seu curs i formi petits tolls, que és on aquests animals ponen els ous i formen les larves. El regidor de Medi Ambient, Jaume Domingo, va insistir que, «incomprensiblement», l'ACA va rebutjar aquesta solució, tot i que després d'una visita de diversos tècnics a l'indret quatre mesos més tard es va autoritzar una primera fumigació d'urgència que havia estat sol·licitada pel consistori, i també es va acordar l'execució dels treballs necessaris per a l'aprofundiment de la llera. El calendari que va establir l'Agència, però, de moment sembla que ha estat incomplert, ja que Domingo va subratllar que havien d'arrencar el setembre del 2009, quan «avui en dia encara no s'ha mogut fitxa».

Cal recordar, a més, que la colonització de cada vegada més espais del Vendrell per part d'aquesta espècie d'insecte va acompanyada de les queixes dels veïns per les males olors des del 2008, any en què el torrent va deixar de tenir un caràcter exclusivament pluvial per passar a ser un corrent d'aigua continu a causa de la seva connexió amb l'estació depuradora d'aigües residuals de Santa Oliva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.