Cerdanyola també demana terrenys per a equipaments dins els límits del futur parc natural de Collserola

Vol espais de regulació especial (ERE) a Can Codina, Can Coll i a la Via Verda

Sant Cugat i Cerdanyola no volen ser menys que Barcelona i no volen perdre els terrenys que ara estan qualificats com a equipaments i que el decret del Departament de Medi Ambient ha inclòs en els límits del futur parc de Collserola, la qual cosa comportaria un major grau de protecció d'aquests espais. Per aquest motiu, Cerdanyola ja ha presentat al·legacions al decret en què bàsicament reclama que tres sectors del seu terme es qualifiquin com a espais de regulació especial, les anomenades ERE. Aquests tres àmbits són: un de format per Santa Maria de les Feixes, Can Codina, Can Catà i la masia Canaletes; el segon inclouria les zones de Can Coll, Montflorit, carretera Flor de Maig i Can Cerdà, i, finalment, el tercer àmbit el configuren els espais de la Via Verda, Can Codonyers, Can Fatjó i Can Costa, la zona compresa entre Cerdanyola i Sant Cugat, a tocar del Centre Direccional.

Totes tres zones han estat en el punt de mira de les associacions ecologistes del Vallès per la necessitat de conservar un espai, que és a tocar de les portes del parc i on en el passat se situaven grans projectes com un camp de golf que s'havia de construir en zones que ara formen part d'aquest primer sector i que ja està descartat, o aparcaments i vials en l'àmbit que ara ocupa el segon sector i que es volen qualificar com a ERE.

Aquestes al·legacions es portaran a aprovació en el ple de demà al vespre. En el moment de tancar aquesta edició, El Punt no havia pogut posar-se en contacte amb cap responsable de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Cerdanyola.

ICV se'n desmarca

El grup municipal d'ICV de Cerdanyola, que fins al desembre governava la ciutat, s'ha desmarcat de les al·legacions presentades pel nou govern (PSC i CiU). Segons Rafael Bellido, exregidor de Medi Ambient, a l'anterior equip de govern ja li estava bé la proposta que el Departament de Medi Ambient havia fet sobre els límits del parc dins el terme de Cerdanyola. «Les converses les vam portar directament amb Medi Natural i tenien el nostre vistiplau.», diu. A més a més, i segons Bellido, ICV de Cerdanyola és contrària a la creació d'aquestes figures urbanístiques, les ERE, dins d'un decret, l'objectiu del qual és únicament el de la protecció d'espais com el del parc natural de Collserola. «Jurídicament no té sentit», hi afegeix Bellido.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.