La temperatura de la conca de la Tordera ha augmentat dos graus en només 50 anys

La temperatura anual de la conca de la Tordera ha augmentat significativament i s'ha situat a l'estiu en dos graus més en els últims 50 anys. Aquesta és la dada clau dels primers resultats d'un estudi realitzat en el marc de l'obra social de Caixa Catalunya. El projecte ACCUA, que es desenvolupa en un període de tres anys i del qual ara s'obtenen els primers resultats, estudia la disponibilitat futura d'aigua a tres conques hidrogràfiques catalanes: la Tordera, el Fluvià i el Siurana, i, a banda dels efectes del canvi climàtic, també recull els dels usos del sòl i de la gestió del territori.

Pel que fa als usos del sòl, el retrocés de l'agricultura se situa a l'entorn del 15-25% de la superfície de l'any 1993, que s'ha transformat en terreny improductiu i d'arbrat dens. Pel que fa als terrenys forestals, segons l'estudi a la conca de la Tordera el principal canvi ha estat d'arbrat dens a matollar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.