Ascó competirà amb 12 municipis per l'MTC

L'Ajuntament d'Ascó haurà de competir amb 12 municipis candidats més per aconseguir el magatzem temporal centralitzat (MTC) dels residus nuclears de tot l'Estat. El Ministeri d'Indústria va publicar ahir la primera llista dels municipis que aspiren a tenir l'MTC. Al marge d'Ascó, els altres candidats són Albalá (Càceres); Campo de San Pedro i Santijuste de San Juan Bautista (Segòvia); Congosto de Valdavia i Lomas de Campos (Palència); Melgar de Arriba i Santervás de Campos (Valladolid); Torrubia de Soria (Sòria); Yebra (Guadalajara); Villar de Cañas (Cuenca); Villar del Pozo (Ciudad Real), i Zarra, a la Vall de Cofrents. Els candidats procedeixen de cinc comunitats autònomes, un fet que destacaria, segons el govern de l'Estat, «l'interès despertat» per l'MTC. Una comissió interministerial tutelarà ara les candidatures rebudes i publicarà una llista amb les que han estat admeses i les que han estat provisionalment excloses. Així, els municipis exclosos disposaran d'un termini de deu dies per presentar al·legacions, i després es publicarà la llista definitiva. El Consell de Ministres serà l'encarregat d'aprovar la seu de l'MTC, una decisió que es podria prendre a final de maig o principi de juny. El Ministeri d'Indústria va recordar ahir que l'MTC comportarà una inversió d'uns 700 milions d'euros, i que porta associada la creació d'un parc tecnològic.

Crítiques a Montilla

D'altra banda, el document del PSC al qual havia tingut accés la Coordinadora Anticementiri Nuclear (CANC), i que qüestiona el paper del president José Montilla en tot el procés, és, en realitat, un escrit signat pel primer secretari dels socialistes de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Germán Garcés. El document íntegre està penjat des de dissabte, 30 de gener, al web del grup municipal del PSC, i s'hi pot llegir la frase següent: «És penós veure com el nostre president ha modificat la seva posició i sembla que també la del PSC. Ara explica que no vol l'MTC a Catalunya perquè no hi ha consens i perquè la quota de solidaritat de Catalunya amb l'energia nuclear està esgotada.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.