Els residus orgànics no se separen en un de cada tres habitatges gironins i en el 17% no se separa vidre ni cartró

El motiu principal és que no hi ha cap servei de recollida a prop

La proporció d'habitatges gironins on no se separen els residus orgànics és lleugerament inferior a la del conjunt de Catalunya, que arriba al 33,5%. En tots els casos, després del fet de no disposar de cap servi de recollida a prop, el segon motiu al·legat per no fer-ho és que no se'n generen prou i que la separació representa massa esforç. Segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya, a les comarques gironines el 74% dels habitatges tenen a prop els contenidors de recollida selectiva de residus orgànics. Això vol dir tres de cada quatre habitatges.

La proporció és més alta quan es tracta de paper i cartró (85% dels habitatges), vidre (84%) i envasos de plàstic i metàl·lics (84%). Quan es tracta d'aquests productes, la proporció d'habitatges on no se separen és inferior a la dels residus orgànics. La separació de paper i cartró no es fa en un 16% dels habitatges de la demarcació; la de vidre, en un 17,5%, i la d'envasos de plàstic i metàl·lics, en un 16,4%. En tots els casos el motiu que s'al·lega és que no hi ha un contenidor a prop, seguit del fet que suposa un esforça massa gran.

Residus de vehicles

Els residus que generen els vehicles, com ara pneumàtics, olis i bateries, es deixen al taller o a la mateixa botiga que els ven en el 70% dels casos, mentre que els que es porten a la deixalleria no arriben al 10% dels que es generen. La proporció es manté semblant a tot Catalunya, tot i que a les comarques centrals s'opta més per portar els residus dels vehicles a la deixalleria. Dos de cada tres gironins fan servir el transport privat perquè no hi ha servei públic on van i per comoditat.

Piles, medecines i oli

La consciència sobre la recollida selectiva de residus és molt elevada en determinats productes. Així, a més del 80% dels habitatges gironins es dipositen els medicaments, les piles i les bateries en els punts de recollida específics. A més del 70% dels habitatges es fa el mateix amb els mobles i els electrodomèstics i al 60% amb els telèfons mòbils, la roba i el calçat. La recollida d'oli de cuina és la que registra un dels percentatges més baixos, ja que es fa al 39% dels habitatges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.