Les indústries catalanes reciclen el 74% dels residus que generen

Les indústries catalanes cada vegada generen menys residus i reciclen més. Segons dades del Departament de Medi Ambient i Habitatge, l'any 2008 es van generar 5.086.680 tones de residus provinents de les indústries productives, un 6% menys que l'any 2007, en què es van produir 5.427.270 tones. Les estadístiques del departament també mostren que les indústries catalanes aposten decididament pel reaprofitament màxim dels residus que generen. El 2008 van valoritzar el 74,4% del total de residus generats, cosa que va consolidar la tendència a l'alça del reciclatge d'aquest tipus de residus, que va augmentar 1,6 punts respecte al 2007, en què estava situat en el 78,8%. La indústria que va generar més residus el 2008 va ser l'alimentació, que representa el 24% del total de residus generats. La segueixen algunes activitats relacionades amb la transformació de metalls, l'acereria i els productes minerals no metàl·lics. Tot i això, són també aquestes indústries les que més residus valoritzen.

Pel que fa al territori, les comarques que van generar més residus són aquelles en què hi ha més implantació d'activitat industrial. El Vallès Occidental, on hi ha 3.013 indústries, i el Vallès Oriental, amb 1.546, són les que en van generar més, concretament, el 21% i el 10% del total generat. A continuació trobem el Baix Llobregat (9%) i el Barcelonès (6%).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.