Medi ambient

El propietari dels tigres trobats a Cunit s'ofereix a millorar la seguretat de les gàbies on estan guardats

El propietari dels sis tigres del Circus Universal que es guarden en una finca rural de Cunit s'ha posat en contacte amb el Departament de Medi Ambient per tal d'arribar a un acord sobre la situació dels animals, que el govern català considera que no estava ajustada a la normativa. Així, segons van informar ahir fonts de Medi Ambient, el propietari, que s'ha desplaçat fins a Cunit, ha suggerit que els tigres es poden traslladar del remolc on es troben actualment a unes altres gàbies que ofereixen unes millors condicions de seguretat.

Medi Ambient de moment estudia la viabilitat d'aquesta proposta, mentre també continua esperant que es produeixi la resolució judicial que ja va sol·licitar la setmana passada i que li hauria de permetre retirar els animals de la finca. Tot i això, el govern no descarta que finalment els tigres puguin quedar-se a Cunit, tot i que continuarien oberts els expedients sancionadors per l'incompliment de la normativa.

Des de l'Ajuntament de Cunit, mentrestant, es remeten al decret d'alcaldia signat la setmana passada i que donava un termini de 72 hores al propietari dels tigres perquè els retirés. Tot i que el consistori va donar un permís perquè els tigres puguessin viure allà durant dos mesos cada any, les diferents inspeccions realitzades han demostrat que s'incomplia aquest precepte, ja que els tigres hi eren tot l'any.

Risc de fugida

La Generalitat va confirmar les condicions deficients en què es trobaven els animals en una inspecció feta el passat 26 de febrer, en què es va detectar que existia risc de fugida dels animals pel mal estat de la gàbia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.