Tordera voreja el caos

L'últim municipi a l'extrem nord de la comarca del Maresme va patir de valent les conseqüències del temporal que a determinades zones del seu terme municipal va ser especialment intens. Tordera va haver d'afrontar una jornada marcada per gruixos de neu que en algunes urbanitzacions van arribar gairebé al metre d'alçada. Els talls de llum i de cobertura telefònica es van anar repetint al llarg del dia. Precisament els nuclis poblats allunyats del centre van ser els protagonistes des de primera hora del matí quan les urbanitzacions de Can Camps, Roca Rossa, Can Domènech i Hortsavinyà van tancar els seus accessos a la circulació de vehicles. Al mateix temps, una màquina llevaneus va treballar durant hores als accessos de les urbanitzacions més grans, com Àgora Parc, Terra Brava, Tordera Parc i Mas Mora. Una veïna de Can Domènech, Antonia Orejón, lamentava ahir una situació que qualificava d'extrema. «No tenim llum, el telèfon es talla cada dos per tres, la neu arriba a alguns llocs a un metre d'alçada i encara no hem vist cap màquina que ens vingui a fer camí. Estem deixats de la mà de Déu», es lamentava. Una altra veïna de Can Camps, Rosa Zueri, creia que tot i els esforços fets per l'Ajuntament i els serveis d'emergències «la tempesta els ha guanyat a tots». «No som una zona acostumada a aquests temporals i no tenim instruments amb què superar-los», apuntava mentre amb una escombra arraconava la neu.

La situació d'ahir va convèncer el consistori de suspendre les classes per demà, dimarts, a les escoles de primària i a l'institut. «No sabem com començarà el dia, i no podem garantir que tots els accessos estiguin a punt», van assenyalar fonts municipals que també van recordar que se suspenia el servei de bus escolar. La regidora d'Educació, Maria Àngels Cayró, explicava a Ràdio Tordera que la decisió es fonamentava tant en el fet de en quines condicions de mobilitat quedarien les urbanitzacions, com que bona part dels mestres de Tordera provenien de lluny i que no garantien que poguessin arribar alhora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.