La nevada més gran des de fa 25 anys inutilitza la majoria de serveis de Girona

Diverses vies del Gironès queden impracticables i els hotels del centre s'omplen amb la gent que no pot marxar

La intensa i persistent nevada que durant tot el matí va caure va emblanquinar com mai havia fet el perfil més clàssic de Girona. Des de migdia la neu va començar a quallar i acumular gruix, i això va suposar l'origen dels problemes a la ciutat. Les sis màquines i les sis retroexcavadores que Girona té per treure neu no donaven l'abast davant la intensa nevada, que no va fer cap treva fins al vespre. L'Ajuntament de Girona va activar el pla d'emergències per coordinar totes les àrees i les actuacions a seguir. L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va fer una crida als ciutadans perquè no sortissin de casa si «no era estrictament necessari» i va demanar «l'ajuda dels ciutadans» perquè tot tornés a la normalitat. El col·lapse de les comunicacions –per carretera, via fèrria o aèria– va provocar que molts dels turistes que havien de marxar de la ciutat no ho poguessin fer i que a partir del migdia s'omplissin de gent els hotels més cèntrics. El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona-Radial, Xavier Nicolazzi, admetia a la tarda que «els hotels del centre no tenen places i només en tenen els més llunyans, on hi ha més problemes per arribar». El consistori ha suspès per avui el mercat de la Devesa pel risc que puguin caure branques pel pes de la neu. De fet, ahir els serveis d'emergència van haver d'actuar en diversos barris on van caure arbres. Els esforços es van centrar a deixar neta la carretera fins al Trueta per facilitar que treballadors i familiars poguessin tornar al centre de Girona i també a netejar el carrer de Barcelona.

Els efectes de la neu també es van notar de valent a la resta del Gironès. En la majoria de carreteres la circulació va ser molt dificultosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.