El fort onatge deixa sense platja la zona de Sant Simó de Mataró

La platja de Sant Simó de Mataró no ha aguantat les envestides del temporal. El mar ha engolit desenes de metres de sorra arrel del fort onatge. La resta de platges de la capital també han patit les conseqüències del temporal, però amb menys intensitat. Deixant de banda el litoral, Mataró ha començat a recuperar pràcticament la normalitat després de la nevada. El Pla Bàsic d'Emergències, activat des d'ahir al migdia en fase d'emergència, ha passat aquest matí a fase d'alerta. Des de l'Ajuntament, però, s'explica que les prioritats del servei de Protecció Civil han estat en tot moment garantir la seguretat de les persones, la cobertura del transport públic a tota la ciutat, l'accés a l'hospital de Mataró i facilitar l'accés dels veïns a les urbanitzacions, les zones més afectades per la neu. L'únic incident destacat va passar a la pista poliesportiva del barri de la Llàntia, que ha patit alguns desperfectes. En aquest sentit, el sostre del pavelló ha cedit al pes de la neu que s'hi havia acumulat.

El servei de manteniment ha estat treballant quasi tota la nit per retirar la neu dels vials de les urbanitzacions i repartint sal per evitar que la neu glaci. Malgrat això, en alguns punts de la serralada hi havia gel i els veïns han tingut alguns problemes per sortir de casa seva. Pel que fa a les incidències, la Policia Local de Mataró ha hagut d'actuar per retirar cables elèctric i telefònics que havien quedat penjant durant el temporal i ha retirar branques i arbres que havien caigut, sobretot a la part alta de la ciutat i al Parc Forestal. El servei del Mataró Bus, que ahir es va haver d'interrompre, avui torna a funcionar amb total normalitat.

Només dues persones han passat la nit a l'alberg d'acollida que va obrir la Creu Roja a les instal·lacions del carrer Energia. L'Ajuntament també ha explicat que les oficines i el telèfon d'atenció ciutadana 010 van rebre durant la tarda d'ahir 354 trucades de ciutadans, sobretot per demanar informar sobre la situació d'alguns vials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.