Indignació a Lloret, que passa la tercera nit sense llum

Comencen a instal·lar els generadors

Lloret i Tossa, a diferència d'altres pobles, hauran d'esperar bastant més a solucionar els problemes de falta de llum, ja que la línia elèctrica que els abasteix està absolutament trinxada. Ahir al migdia els generadors van començar a arribar a Lloret. En total en van arribar setze, que ahir al vespre encara s'intentaven instal·lar per poder donar servei.

Tot i això, l'Ajuntament ja advertia que seria «afortunat» qui pogués tenir llum a la nit, ja que entre tots només tenien capacitat per generar uns 7.000 kilowatts. Per aquest motiu el consistori ja va advertir a la tarda els ciutadans perquè es preparessin per a una tercera nit sense llum.

El que tampoc no rutlla bé a Lloret són les línies telefòniques, tant de fix com de mòbil. Només en determinades zones funcionen i amb problemes.

«Va per llarg»

Xavier Crespo va reconèixer que això «va per llarg», i va mostrar la seva indignació per aquesta apagada, en un municipi turístic com Lloret.

Tossa almenys recupera el telèfon

Tossa va recuperar almenys ahir a primera hora de la tarda les línies telefòniques, tant de fix com de mòbil, que estaven inutilitzades des de la gran nevada. El que no va tornar és la llum. L'alcaldessa, Imma Colom (CiU), es va mostrar ahir molt enfadada (fins dimarts a la tarda estaven aïllats per carretera) i va anar fins a Girona a reclamar com a mínim generadors per instal·lar-los al CAP i al geriàtric. Al final cap al vespre en van arribar vuit, que donaran electricitat als llocs més essencials. El líder de CiU, Artur Mas, va visitar Tossa cap al vespre, com havia fet abans amb Lloret. Colom va criticar que ningú del govern havia anat a la vila per interessar-se per la situació.

A la Selva les urbanitzacions estan molt pitjor

La falta d'electricitat i la presència de neu als carrers afectava ahir d'una manera particular el que són les urbanitzacions, sobretot les situades en zones de més pendent, com les de Vidreres o Lloret. També hi havia molts arbres caiguts a terra al mig de la via. A Vidreres fins i tot va actuar l'exèrcit per netejar els accessos a les urbanitzacions. De llum tampoc n'hi havia a cap punt de Caldes, i l'alcalde reclamava generadors per als serveis bàsics. Tenen torres de llum caigudes al costat de la via del tren. Els problemes de llum, tot i que no totals, també afectaven Santa Coloma, Maçanet, Vilobí, Riells i Viabrea, Massanes, Riudarenes, Riudellots i Sils. A molts d'aquests llocs avui tampoc hi haurà escola. A Vilobí, per exemple, no hi havia ni aigua ni llum ni telèfon a Can Baells ni a Can Tarré, mentre que a Sant Dalmai sí que funcionaven els mòbils.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.