La Selva interior, a cop de generador

Alcaldes i regidors de la Selva interior (no hi va assistir ningú de Blanes, Lloret o Tossa) es van reunir ahir al matí al Consell Comarcal de la Selva amb representants del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat per analitzar la situació, i d'allà en van sortir dures crítiques contra Fecsa-Endesa. Els alcaldes més afectats, sobretot els de Caldes i Vilobí, van denunciar una situació de falta d'electricitat que, a mesura que va anar passant el dia, es va anar arreglant molt parcialment gràcies als generadors. Si al matí només uns 80 abonats de Caldes, a la urbanització Tourist Club, tenien llum, cap al vespre, l'alcalde, Joan Colomer (PiC), assenyalava que amb els generadors que havien anat arribant aquesta nit passada prop d'un 20% dels ciutadans tindrien llum, la majoria al nucli antic i a Aigüesbones. Avui, però, en teoria ja havien d'obrir les dues escoles i la llar d'infants, però no així l'institut.

A Vilobí, la xifra de prop de 1.500 afectats sense llum del matí s'havia reduït a la meitat al vespre, gràcies a la instal·lació d'un generador a Sant Dalmai. Tot i així, a Can Tarré i Can Baells s'estava pendent de l'arribada de més generadors. L'alcaldessa, Olga Guillem (CiU), havia lamentat al matí que en tots aquests dies «ningú» els havia ajudat.

On no van millorar gaire les coses del matí a la nit va ser a Riudellots, on gairebé dues-centes llars continuaven sense electricitat, tant del nucli antic com de disseminats. Un terç del polígon industrial de Riudellots continuava també sense llum, i els altres dos terços funcionaven únicament a un 50%. Avui, però, ja estava previst que s'obrís la llar d'infants i l'escola. A llocs com Maçanet, Arbúcies, Massanes i Sils, tot i que la majoria de la gent tenia llum, la situació estava per arreglar a petits nuclis.

L'alcalde de Sant Hilari, Joan Garriga (Esquerra), per la seva banda, va lamentar que el seu municipi no ha rebut cap ajuda de les administracions per treure la neu del carrer, més d'un metre en alguns llocs, i va assenyalar que encara no estan nets tots els carrers. «Hem hagut de fer contractacions d'empreses de fora i això té un cost elevat», es lamentava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.