XAVIER CRESPO

ALCALDE DE LLORET DE MAR

«Necessitem un projecte de país per estar més preparats»

–En quina situació arriba Lloret al cap de setmana, després de més de quatre dies a les fosques?
–«Tenim 23 generadors potents treballant, que abasten molt, i ajuden que les línies provisionals que s'han construït no es carreguin. Esperem que avui gairebé un 100% de la població tingui llum. Els operaris estan treballant aquestes darreres hores per arreglar més línies, provinents de Blanes, de Tossa i de l'oest, aquesta última per arreglar zones com Lloret Residencial.»
–Òbviament no estan gens contents amb el que ha passat aquests dies amb l'electricitat. Com articularan les demandes de responsabilitats a la companyia elèctrica?
–«Convocaré un ple extraordinari quan tot Lloret tingui llum. En primer lloc, donarem les gràcies a tothom que ha treballat aquests dies, la policia local, els serveis socials, protecció civil, els voluntaris, el sociosanitari, els operaris i enginyers de Fecsa Endesa... Després, farem una moció en la qual posarem sobre la taula la defensa pública del municipi, dels veïns, dels comerciants, dels empresaris... Defensarem els interessos de Lloret. Ja estem treballant en aquest sentit des dels serveis jurídics municipals, l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana i la notaria de Lloret.»
–Creu que la imatge de Lloret ha quedat tocada per culpa d'aquesta catàstrofe?
–«Els turistes han vist el servei que els hem donat, en un moment de moltes dificultats, han vist l'esforç que han fet l'empresariat i els treballadors en una situació de catàstrofe. Malgrat que les vacances no han estat les desitjades, confio que tinguin un record que l'estada ha estat acollidora en moments de màxima dificultat.»
–Però de portes enfora, la gent que ha de venir encara o que es plantejava fer-ho?
–«Hem estat en contacte amb les oficines de turisme de Catalunya i amb diversos majoristes de viatges. Els hem transmès el missatge que a partir d'avui les condicions per rebre la gent són correctes. A més, també oferim visites gratuïtes als jardins de Santa Clotilde i al Museu del Mar fins que la situació sigui de normalitat total.»
–Com valora l'actuació que ha tingut el govern català des de dilluns, dia de la nevada?
–«Jo tinc un agraïment especial cap al director general de Turisme, perquè ha estat al meu costat, en l'aspecte personal i per la responsabilitat que tenia. Pel que fa a l'actuació del govern des del punt de vista de la responsabilitat que té, crec que s'ha de valorar que la catàstrofe ha estat inusual. Puc entendre que els recursos sempre són limitats i que hi havia molt de territori afectat. Hem de mirar endavant, i crec que amb l'experiència viscuda hem de treballar i governar amb un projecte de país per tal que més endavant estiguem molt més preparats del que hem estat en l'actualitat.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.