Ja s'han adherit al manifest 148 dels 221 alcaldes gironins

Les adhesions d'alcaldes al manifest contra la gestió de la crisi derivada de les conseqüències del temporal de neu no paren de succeir-se. Si diumenge s'havia passat dels 42 alcaldes de dissabte a 75, ahir a migdia un centenar ja havien secundat el manifest, i al vespre ja eren 148 batlles dels 221 municipis de les comarques gironines. El manifest, impulsat pels alcaldes de Lloret (CiU), Llagostera (CiU), Palafrugell (ERC), Palamós (PSC), Sant Feliu de Guíxols (PSC) i la Bisbal (ERC), exigeix que no es repeteixi mai més la situació viscuda arran del temporal de neu del 8 de març en tot allò que sigui responsabilitat de les administracions i de les empreses de serveis públics. Aquest manifest és molt crític amb la lenta resposta de les empreses elèctriques a l'hora de restablir el subministrament i amb el desgavell i la falta d'informació i transparència del govern. Al manifest s'hi han adherit de manera majoritària els alcaldes de l'Alt i el Baix Empordà, del Gironès i la Selva, ja que els municipis d'aquestes comarques han estat els principals damnificats per la crisi posterior a les nevades. També hi ha adhesions disperses de la Garrotxa, el Pla de l'Estany i el Ripollès. Per colors polítics, 69 dels adherents són de CiU; 45 pertanyen al PSC; 33 són d'ERC, i 1 és d'ICV-EUiA.

Moció d'urgència a la Diputació de Girona

D'altra banda, el ple ordinari del mes de març de la Diputació de Girona, que se celebrarà aquest migdia, preveu aprovar una moció d'adhesió a la moció dels alcaldes. Si no hi ha cap ciri trencat, aquesta moció d'urgència tindrà el suport unànime dels grups del ple de la Diputació: dels grups de diputats socialistes i d'Esquerra, que formen l'equip de govern, i del de CiU, a l'oposició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.