Vora tres-cents comerciants de Lloret es manifesten contra Endesa

Reclamen a la companyia que es faci càrrec de les pèrdues que han tingut

La manifestació, convocada per l'Associació de Comerciants del Molí-Rieral-Can Sabata i l'Associació de Comerciants de Lloret de Mar, va sortir a les quatre de la tarda de l'avinguda de Vidreres, i es va dirigir a la plaça de la Vila passant pel carrer de Sant Pere. També a les quatre, coincidint amb la manifestació, molts comerços van tancar les portes durant dues hores.

L'objectiu de la protesta, encapçalada per una pancarta amb el lema «El poble de Lloret vol solucions. Línies noves, indemnitzacions, ja!» era que Endesa agilitzi el retorn de la xarxa elèctrica i eviti que la situació actual de provisionalitat no s'eternitzi; però sobretot que es depurin responsabilitats a les companyies elèctriques i que s'eviti la declaració de zona catastròfica, perquè si no aquestes empreses no hauran d'indemnitzar els seus clients. Durant la marxa, moltes de les proclames que els manifestants han cridat anaven en contra d'Endesa i clamaven a la unitat del poble. «Endesa és un, Lloret som tots», han cridat en diverses ocasions.

1,5 milions de pèrdues

Els botiguers de Lloret de Mar xifren les pèrdues provocades per l'apagada de llum que va afectar la població la setmana passada per culpa de les nevades entre 1 milió i 1,5 milions d'euros. Aquesta quantitat és semblant a la donada també pels hotelers lloretencs, i una mica inferior a la del sector de la restauració, que parla de 2 milions d'euros de pèrdues. Entre tots tres sectors sumen gairebé uns cinc milions d'euros. Els comerciants estan estudiant unir-se per demandar la companyia elèctrica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.