CiU vol que el Parlament debati i voti el manifest dels alcaldes

Un total de 151 dels 221 municipis gironins ja s'han adherit al document

De totes les adhesions al manifest, 73 són d'alcaldes de CiU; 46, del PSC; 34, d'ERC, i 1, d'ICV-EUiA. Tres dels alcaldes signants són de fora de les comarques gironines: Tordera, Sant Cugat del Vallès i Vallgorguina. A més, moltes d'aquestes adhesions són solidàries. Molts són alcaldes de municipis que no van resultar especialment afectats pel temporal de neu: el Pla de l'Estany, la Garrotxa i el Ripollès. Ho van fer perquè un dia els pot tocar als seus municipis, i també voldran i necessitaran la solidaritat. Una de les adhesions més notables és la del ple de la Diputació de Girona, que va aprovar, per unanimitat, una moció de suport al manifest. Dimarts mateix es va saber de l'adhesió de l'Associació de Micropobles de Catalunya.

CiU vol un «pronunciament públic al més unànime possible». El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, va anunciar ahir que el seu grup proposarà una resolució que inclou la literalitat del manifest i instar el govern a demanar a les companyies elèctriques que assumeixin la responsabilitat que ha comportat la manca de subministrament elèctric durant tants dies i les conseqüències que se'n deriven.

El portaveu adjunt del PSC, Joan Ferran, va dir que el tripartit estudiarà el document abans de decidir si es debat. Va trobar positiu el manifest dels alcaldes, però va alertar que no tolerarà que es faci «oposició a base de la crònica de successos».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.