Huguet insisteix que l'apagada no ha malmès la imatge de la Costa Brava i anima la gent a visitar-la

El seu departament sosté que l'ocupació hotelera és igual que la de l'any passat

El conseller d'Innovació, Josep Huguet, va fer una crida perquè la gent vagi a la Costa Brava aquesta Setmana Santa i que hi consumeixi. Josep Huguet va fer aquestes declaracions fent referència als temors que el sector hoteler i comercial de la Costa Brava tenen per culpa dels efectes de la nevada. Fonts del departament van explicar que s'ha fet un sondeig entre el sector hoteler per conèixer l'estat de la situació i del qual es desprèn que l'ocupació hotelera actual és la mateixa que l'any passat en aquestes dates.

Pel que fa al reclam dels comerciants de la Costa Brava de fer una campanya de restabliment de la imatge, ja n'hi ha una en marxa. Per fer-la s'ha recuperat l'antic eslògan Fes comerç, fes vida i s'ha reconvertit en Fes comerç, fes vida, fes Costa Brava. Els comerciants de la Costa Brava van començar a reclamar aquesta iniciativa de restabliment de la imatge fa dues setmanes, en una reunió amb la directora general de Comerç, Gemma Puig, en què es va parlar que s'estava negociant la possibilitat que la companyia elèctrica financés aquesta campanya com una compensació més amb vista als comerciants.

Contra les elèctriques

Ahir, a Palafrugell, la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, en l'acte d'inauguració del complex geriàtric Palafrugell Gent Gran va començar el seu parlament donant les gràcies «a tots aquells treballadors i veïns que es van mobilitzar per la nevada; a tots els veïns del Baix Empordà per la seva solidaritat», i va endurir el to quan va afirmar, amb molta contundència. que «ara hem de ser forts per reclamar les compensacions que pertoquen als responsables» dels serveis que van fallar.

CiU reclama mesures urgents

t. bastons

El candidat de CiU per Girona al Parlament, Santi Vila, va reclamar ahir mesures urgents per recuperar la imatge malmesa després de la nevada del dia 8, entre les quals hi ha l'aplicació d'un IVA superreduït al sector turístic i l'ajornament de l'augment previst pel govern espanyol i també la realització d'una campanya extraordinària per promocionar la Costa Brava. Vila, que ahir va participar a Girona en un dels tallers d'idees pel canvi que duu a terme CiU a tot el país, va afirmar que les companyies elèctriques no han fet les inversions oportunes i que caldrà auditar els seus plans d'inversió per comprovar el seu grau de compliment. Malgrat això, va voler puntualitzar que des del seu punt de vista a Catalunya «es fa molt difícil tirar inversions endavant». En aquest sentit, va reclamar valentia a l'hora d'assumir decisions encara que aquestes desgastin políticament. Unes decisions que, segons ell, sempre han de ser consensuades. Tot i que en un primer moment no va referir-se explícitament a la MAT, sí que va manifestar a continuació que les comarques gironines necessiten aquesta infraestructura per poder disposar d'una xarxa de distribució elèctrica mallada.

El candidat de CiU també creu que la nevada ha posat de manifest la necessitat de revisar els protocols d'emergència i la política comunicativa. També va defensar que tots els serveis bàsics disposin de generadors per fer front a situacions «inusuals». I va deixar clar que no es pot parlar d'una nevada extraordinària si resulta que es va repetint cíclicament. Entre les mesures que cal tenir en compte, Vila es va referir a la necessitat de gestionar correctament el sotabosc per evitar incendis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.