El jutjat clausura la pedrera del Mas Blanc d'Ullà, al Montgrí, i obliga a restaurar-la

Creu que les activitats hi són incompatibles amb el planejament urbanístic

La sentència, feta pública el 16 de març passat, dóna totalment la raó al recurs contenciós administratiu que va presentar fa sis anys el Grup de Defensa del Montgrí contra l'acord municipal d'atorgar llicència ambiental a l'empresa Prebesec, que pertany al grup Uniland, per continuar-hi les activitats.

Segons l'entitat ecologista, l'Ajuntament no podia donar la llicència ambiental perquè les activitats es feien en sòl catalogat com a parc natural, segons les normes subsidiàries del municipi de l'any 2000. «Les tres activitats són incompatibles amb les normes de planejament», es diu en la sentència. Per aquest motiu, la jutgessa «anul·la» els actes administratius contra els quals s'havia presentat recurs perquè no són conformes a dret.

En vista de la falta de llicència ambiental, queda clar que les tres activitats no hi poden continuar; i per aquest motiu en la sentència s'ordena a l'Ajuntament que les clausuri. Però, a més, que obri un expedient sancionador a l'empresa per l'exercici d'activitats sense llicència, i que l'obligui a deixar el terreny en l'estat que tenia quan van començar aquestes activitats, en els anys vuitanta del segle passat.

L'alcalde d'Ullà, Josep López, va explicar que té previst reunir-se avui amb els advocats i, segurament, presentaran recurs d'apel·lació. Tot i això, l'alcalde va recordar que la llicència ambiental es va donar arran dels informes favorables dels departaments de Medi Ambient i Urbanisme de la Generalitat. I que l'extracció és una cosa que porta directament Mines de la Generalitat. «Crec que no és l'Ajuntament el culpable del forat», va sentenciar López.

La d'Albons, tancada

La pedrera d'Albons, que gestiona l'empresa Transportes y Bombeo de Hormigones SA a través de Formigons Girona, estava ahir al migdia tancada amb un cable de metall i diverses pedres de grans dimensions a l'entrada. Ahir cap responsable de les dues societats no va voler manifestar-se a aquest diari sobre la sentència judicial que clausura una part de la pedrera perquè els talussos no s'adapten a les prescripcions de la llicència i que fa cessar tota la seva activitat extractiva per fer graves mentre no s'executi abans el projecte de restauració de l'activitat, controlat per tècnics de l'administració. La sentència surt del mateix jutjat contenciós administratiu, encara que un dia abans, que la de la pedrera del Mas Blanc d'Ullà, que porta la jutgessa Isabel Hernández Pascual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.