Endesa diu que no vol entrar en polèmiques sobre una hipotètica sanció

Endesa no ha volgut entrar a valorar les declaracions del conseller d'Economia, Antoni Castells, que va dir dimecres que «és probable, possible i eventual» que l'expedient informatiu que ha obert el govern per l'apagada elèctrica derivi en sancions a Endesa. La companyia ha dit que no vol polèmiques, i que quan hi hagi les dades definitives les estudiarà per analitzar la situació. Castells també va explicar que espera que l'expedient informatiu s'hagi resolt el juny com a molt tard. D'altra banda, tant Endesa com el govern han garantit que durant aquesta Setmana Santa no hi haurà problemes de llum a la Costa Brava i a la resta de comarques gironines.

Pel que fa al seguiment polític de l'episodi, ahir es va acordar la compareixença dels consellers Joaquim Nadal i Joan Saura al Parlament, dijous que ve, per informar de les actuacions dels seus departaments durant el temporal. També hi ha de comparèixer Castells, però encara no hi ha una data fixada.

Pèrdues dels planteristes

Finalment, la nevada va provocar pèrdues de 4,7 milions als planteristes de les comarques gironines, segons ha fet públic l'Associació de Viveristes de Girona. Les plantes d'exterior són les que en van sortir més mal parades, i es dóna el cas que l'assegurança no cobreix danys per nevades. Ara, esperen que les ajudes que s'han anunciat els puguin ajudar a minimitzar les pèrdues.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.